Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Expanzni nadoba

Od: egon® odpovědí: 10 změna:
Dobry den, mam expanzku na vytapeni 35 litru. Bohuzel "zmizel" tlak a nejde napumpovat i pri odstraneni vnitrni casti ventilku (ventilek jako u kola). Zkousel jse drivkem dno ventilku a je tam guma. Zrejme se vak "prilepil". Je mozne s tim neco delat, nebo koupit novou..
Diky za reakce.
Pozn. Ano mel jsem kontrolovat casteji... To vim..

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

4x

Třeba nejde napumpovat proto, že je všude z druhé strany vaku voda a ta je (téměř) nestlačitelná. Takže bych v systému někde pootevřel ventil, aby se vak mohl naplnit. Ale samozřejmě to může být i super slepené.

hodnocení

Dobry den, to me napadlo take. Takjsem expanzku demontoval a vodu vylil... A pak jsem byl v koncich a vlozil prispevek.
I tak diky.

hodnocení

3x

A máte s vakem nebo s membránou?Čím to foukáte?Jestli s vakem tak rozdělat a odlepit směrem od příruby,membránu snad zkusit odlepit větším tlakem popř. ventilkovou dírkou stříknout nějaké mazivo WD... a nechat působit.Samozřejně počítat i s tím že guma může prasknout a to může být problém..

doplněno 28.09.22 12:34:

Tak tyhle membránové rozdělat asi nepůjdou-dělají se lisováním.Dnes stejně novou nekoupíte tak tam nechte působit to WD a pak zkusit tím komresorem protlačit.Ten ledničkový by měl dávat víc jak 10 barů ,tak se divím že to nepovolil.Popř. ještě nějakým tenkým zakulaceným drátem prošťourat ventilkovou dírkou-když ji proděravíte tak stejně musíte koupit novou

hodnocení

Tak to presne pomohlo. WD + zakulaceny dratek. Nastesti jsem membranu neprderavel. Natlakovano. Diky moc!

hodnocení

Dobry den, tlakovano pumpou na kolo a "domacim" kompresorem z lednice. Nefunguje. WD jsem tam striknul, tak uvidim. Rozmontovat expanzku nelze, je s membranou.. Viz. Foto.
Ale diky za snahu o pomoc.
Expanzni nadoba

Rozmontovat to ide vzdy, nejako tam tu gumu vyrobca dostal. Pod samolepkou je mozno priruba a skrutky.

hodnocení

To me nenapadlo.. Jdu to zjistit... Diky, dam vedet...

Zdravím,

jak je nádrž stará?

Je s membránou a nerozebíratelná, lisuje se při výrobě.

Pokud se vám podaří jakkoliv membránu odlepit, je otázka na její další funkčnost.

Má rada, kupte bohužel raději novou, např:

dufakamna.cz/...

a něco málo čtení e těchto expanzních nádobách:

vytapeni.tzb-info.cz/...

hodnocení

Rozmontovat opravdu nelze, ale diky.

hodnocení

Dobry den jeste jednou. Zadarilo se pomoci WD a dratku. Diky moc vsem za pomoc...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]