Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde seženu chemickou kotvu?

Od: fanta odpovědí: 12 změna:

Může mi někdo znalý prosím vysvětlit, proč nemohu koupit v normálním obchodu v krajském městě, třeba v Oby nebo v Hornbachu nebo někde jinde, normální chemickou kotvu za normální cenu?

Třeba takovou: bauchem.cz/... 128,- za 300 ml.

anebo zkuste prosím najít v OBI nebo v Hornbachu něco, co nestojí 2-4x, díky. Buď neumím hledat, anebo nevím...

ideálně nějaký řetězec, který je v každém krajském městě. nemusí to stát zrovna 120 Kč ale ideálně pod dvě stovky.

DĚKUJI

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jelikož jsem se o tuto věc zrovna včera zajímala, tak já jsem našla třeba tady, ale zase budete platit poštovné. A máte pravdu, také jsem byla překvapená, jak je ta chemická kotva drahá.

Tak se omlouvám, já Vám poradila tu samou stránku, kterou máte v otázce. Nerozklikla jsem to, až teď. :)

hodnocení

2x

Mám obavy že nejlevnější chemockou kotvu pořídíte za min.200kč a výš.Běžně je k mání ve všech stavebninách, kter= jsou v každém městě -DEK, Stavmat, Pro doma, Izomat...Navíc tam klidně koupíte i navícové "špičky pro pozdější využití /pokud nespotřebujete celou kartuši ihned.Např instalatéři-běžně na stvbě na kotvení bojlerá, kotlů ... spotřebují na jedné akci tak1/4 tuby a žádný soukromník ani firma si nedovolí takové plýtvání-raději ihned odeberou i víc míchacích špiček!

spu
hodnocení

1x

heureka.cz

hodnocení

1x
Přimo to není k dotazu, chemickou kotvu používám jednou za 2-3roky, používal jsem vždycky kvalitnější výrobky Hilti, Fischer, Berner apod. Teď sem koupil něco levného s další objednavkou na eshopu a měl jsem stím docela problém na 8 děr sem spotřeboval 4 míchací špičky, vždy mi to tam po 1-2 minutě absolutně zatvrdlo že sem čistil i hrdlo tuby, přitom podle popisu a teploty měla být doba 15min a vytvrzeni 80min. Takže práce stím docela hektická, no ponaučení že cena odpovídá často kvalitě.

Mám podobnou zkušenost. Neznačková chemická kotva měla pevnost dobrou, nejspíš o nic horší než značková, ale tuhla za cca 3 minuty, takže práce musí být velmi rychlá, jinak je člověk nucen stále měnit mixovací špičky. Copak když to ztuhne ve špičce, tak se zas tak moc neděje, horší je, když to ztuhne ve vrtu dříve, než se stihne aplikovat závitovka. V případě práce s rychletuhnoucí kotvou doporučuji vždy před vyplněním dalšího vrtu vytlačit cca obsah špice pryč a vrt vyplnit čerstvou směsí.

hodnocení

0x

Holt řetězce ty nejlevnější kotvy neberou, nedá se nic dělat, musíte objednat přes nějaký e-shop. I s poštovným to vyjde levněji, pokud vezmete více ks.

hodnocení

0x

Pozor, to bude draha zabava. Kotva ma v tej vystupnej tryske katalyzator, ktory startuje vytvrdzovanie. Cize ked kupite kotvu, vytlacite do dvoch dier, nasledne vam 90% zvysneho obsahu bude nanic, lebo v tryske to stvrdne a sice samotna kartus bude ok, ale budete musiet draho kupit dalsiu trysku.

Pokial nejdete upevnovat zvodidla na dialnicny most, tak kotva v domacnosti nema vela vyuzitia, staci spravne vrtat a vhodne volit skrutku a hmozdinky vzhladom na material steny.

Katalyzátor v trysce? Ty kotvy jsou dvousložkové, z kartuše se vytlačují dvě směsi a v trysce se smísí. Ale jinak souhlas, jakmile pryskyřice v mixéru ztuhne, musí se koupit nový a ty špice nejsou úplně nejlevnější.

kmet
hodnocení

0x

Popíšu, jak bych to dělal. Vyhledám třeba na zbozi cz obecný typ produktu, v tomhle případě "chemická kotva", seřadím od nejlevnějšího, porovnám vlastnosti několika nejlevnějších položek, vyberu produkt, který by mi vyhovoval. V tomto případě by mi vyhovoval produkt "Den Braven Polyester Gold, 280 ml". Následně zkopíruju název konkrézního výrobku a opět ho vložím do vyhledávače zbozi cz, dám seřadit podle nejlevnejšího. V tomhle případě jsem zjistil, že nejlevnější obchod s konkrétním produktem je český kutil, který ho nemá skladem, druhý nejlevnější obchod je Garho cz a ten ho má skladem v ceně 125Kč *frajer*

doplněno 28.09.22 12:19:

Jinak je nutné podotknout, že kvalitní kotva je vinylesterová, která je z podstaty dražší. Navíc když něco dělám, je moje práce tak "drahá", že nemá smysl kupovat materiály z levného konce trhu.

Polyesterová kotva je podobně kvalitní jako vinylesterová, jen více smrdí. I ty levnější chemické kotvy jsou natolik pevné, že není důvod je nepoužívat.

hodnocení

0x

Normální chemickou kotvu jsem ještě v řetězcích hobby marketů neviděl. Je to pouze superkvalita Fischer,Soudal, DenBraven. Asi jako kdyby jste chtěl aby mercedes prodával trabanta

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]