Nejste přihlášen/a.
Ahojte, otázka na zkušené lidi.
Vypral jsem v ruce lůžkoviny z peří za použít pracího prostředku přímo na peří a po vysušení nastal velký problém - jak polštáře tak peřiny smrdí peřím, a to opravdu dost (předtím ani náznak) - přitom to je už týden.
Nějaká použitelná rada, jak se toho zápachu zbavit?
mrazák mám plný a navíc není tak velký, abych tam něco z toho dal, takže tenhle způsob zcela odpadá
Kdyby to byly nějaké levnější kousky, tak bych to asi neřešil a koupil nové, ale zrovna mám poměrně drahé věci. Chybami se člověk učí, tak příště do čistírny.
Peří se nepere. Peří se čistí (horký tlak páry) v čistírně peří, kde se vytřídí a dosype.
Vyschlé dát do čistírny.
Gumidku, budu odporovat. Mám štepdeku, už druhou, s prachovým peřím, 2x2m a tam výrobce doporučuje praní a do sušičky 3 tenisové míčky. Mi se do pračky vleze nacpaná, to bych pášek, mydlinky, z ní nedostala. Tu první jsem dala na vyprání ve vodě už 2x a vždycky, za cca 15 let, velká spokojenost. Jen byla moc teplá, tak jsem si vloni koupila tenčí. Jenže ta sypkovina je nějaká jiná, tenká jako popelin a po vyprání nepropouští peří.
Prášek nepoužívám. Právě proto, že se blbě rozpouští. Na bundy s vložkou je naprosto nevhodný. Stejně tak na prošívané deky s mikrovlákny. Navíc zasírá pračku.
Jedině gel.
Občas slyším nebo čtu stesky, že se špatně rozpouští prášek v automatce. První automatku, Philco jsem si koupila v r.1975. Jen jediná značka, nějaký ECO prášek se špatně rozpouštěl, ale jinak toto jsem nepoznala ani jednou. Ale když mám plnou pračku třeba deky, pak je buben nacpaný a vody je tam málo, prášek je rozpuštěný, ale mydlinky nevymáchá. Musím máchání přidat.
Na to jsou specielní provozovny a nazývají se "čistírna peří". Sice jsem jednou prala péřovou bundu v běžném pracím prostředku, pak nekolik dní sušila na radiátotu a určitě nesmrděla. Dejte to peří do čistírny, jinak se zápachu nezbavíte.
Určitě na tom vašem výrobku je přišitá cedulka s různými značkami a jedna z nich je jistě přeškrtnutá vanička.
Pravděpodobně bez sušičky to bude problém, když se mokré péří dlouho někde válí v chladu a neschne, tak asi zasmrádne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.