Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžou mě vystěhovat z domu?

Od: luky* odpovědí: 5 změna:
před 4 roky jsem se nastěhoval k dědovi do domu děda před 2 roky zemřel dum je v dědictví 3 sourozencu kteři mě ch těji vystěhova mam vubec nějakou šanci proti tomuto rozhodnuti

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

A na jakém základě ses tam nastěhoval? Pokud to bylo jenom "ahoj, dědo, budu s tebou bydlet", tak máš smůlu.
Jinými slovy dal jsi málo informací.
Hezký den.

krtek6711
hodnocení

0x
Přesně tak pokud tam nemáš trvalý bydliště tak se nechytáš. Ti 3 sourozenci jsou tvoji příbuzní?

hawatt*
hodnocení

0x
mno.. opět musím vyvrátit fcelku rozšířenou domněnku - trvalé bydliště nezakládá žádné práva či povinnosti.
Jestliže nemovitost zdědí dědici, pak Ti jsou vlastníky a mohou se svým vlastnictvím nakládat dle vlastního uvážení.
Jestliže byste ta však měl nájemní smlouvu, pak se tato vztahuje i na nové vlastníky...
krtek6711
Neměli by mu ale dědici sehnat náhradní přiměřený bydlení?
leisha*
Akorat v pripade najemni smlouvy, jinak jim to muze byt uplne jedno...to bych mohla vzdycky rict, ze uz tam kdovijak dlouho bydlim...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]