Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odřená koženková sedačka

Od: janures* odpovědí: 12 změna:

Lze jeste nejak zachranit pocinajici se droleni na kozenkove sedacce viz foto? Nejde o vzhled, ale aby nedochazelo k dalsimu poskozeni.

Odřená koženková sedačka
Odřená koženková sedačka #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

5x

Koženkové/pseudokožené či ekokožené výrobky jsou vždy problém. Samozřejmě to nezachráníte. Tak maximálně lakem - bude to však vypadat divně, divně se na tom bude sedět a o5 je to jen dočasné řešení. Trvalé řešení je pohovku vyhodit, koupit tu z pravé kůže a starat se o ni pravidelně podle návodů k údržbě kožených výrobků. To máte stejné jako s koženkovou vs. koženou bundou. Koženkovou máte max. na pár let a vyhodí se. Kožená, staráte-li se o ni dobře, vydrží desítky let.

hodnocení

3x

Mám doma něco podobného a byly to vyhozený prachy. Člověk se na tom klouže jak na skluzavce. Sedneš si a po pár minutách už ležíš. Navíc je to studené, pokud netopíš pokoj na 27C.

Řešení bych viděl stejně. Koupit nějaký to oživovací mlíko na kůže a prodat.

Koupit textilní. Člověk, když není čuně, tak není důvod mít kůže. V textilní se cítím tedy alespoň já jako v posteli. Né jako ve vlaku.

janures*
hodnocení

Mozna dobre minena rada, ale naprosto k nicemu :) Textilni sedacka chyta chlupy a kocky ji rozdrapou za par dni na cary.

Kočky nepatří do baráku. Stejně jako chovat několik myší a dávat jim volnost a pak všude psát po poradních, že máte bobky po kobercích a z peřin Vám chumelí a žádáte co s tím.

Tu sedačku taky udělali kočky drápky.*jasne*

To je jako k vůli psům po baráku dávat všude lina, plovoučky a dlažbu. Pak člověk zjistí, že psy nežijou u něj, ale žije s nima v kotci, který jim postavil.

tyler
hodnocení

3x

To jste mi připomněl/a mé tehdejší boty. Byly krásné, drahé a taky z té fejkové kůže (některé prvky). Všechno fajn, dokud jsem to nezkusil naleštit přípravkem určeným na kůži pravou.. začalo se to loupat úplně stejně. A tak se ptám, nepoužívala jste nějaký přípravek, který by tomuhle drolení mohl pomoci? Do budoucna bych poradil dávat si větší pozor na to, s čím sedačku ošetřuji. Jak vás zachránit netuším, jakýkoli zásah půjde vidět.

janures*
hodnocení

Určitě jsme tomu napomohli, když jsme sedačku čistili od nepořádku po původním majiteli. Nicméně odření se stalo fyzicky při manipulaci s těžkou závěsnou policí v okolí pohovky. Zkusíme to zalakovat. Beztak je přes sedák hozená deka, tak vidět to nebude. Snad to zabrání nebo alespoň zpomalí další degradaci.

hodnocení

0x

Tohle už nezachráníte, ten materiál to prostě má už "za sebou". Já Vás nechci strašit, ale tohle bude pokračovat na jiných místech. Škoda, z dálky vypadá docela hezky, ale tahle PU kůže má prostě své limity. Já jsem si kdysi před lety koupila kabelku z úplně stejného materiálu, protože se mi líbilo jak byla ušitá a když byla nová, tak to byla opravdu zdařilá imitace kůže. Ale nakonec jsem ji vůbec nenosila a tak byla asi 10 let zapomenutá a uložená ve skříni. Není to tak dlouho, co jsem ji našla a vytáhla a jak jsem se toho dotkla, tak se to přesně takto začalo loupat. A to jsem ji nikdy nepoužívala.

hodnocení

0x

To víte, že to zachránit jde. Existují firmy, které to opravují, třeba Leather servis a pod. Pokud si to chcete provést sami, není to tak jednoduché.

Záleží na typu té koženky. Ale hádat se kvůli tomu nebudu. On to může tazatel zkusit a pak uvidí jestli to jde, nebo ne.

A jaký typ jste měla na mysli? *smich*

Helejte "inženýre", Vy se chcete jenom hádat, a jste opravdu ukázkově protivný. Asi to máte v životě docela těžké, protože s takovým rejpalem člověka nebaví komunikovat, a raději ho obejde obloukem. Takže Vy se zřejmě cítíme osaměle a tady si chcete nějak ulevit. No jak myslíte. Mně jste celkem ukradený, protože na to, abyste mne naštval, opravdu nemáte. Ale dejte si pozor, podle mne jste si nevybral ten nejlepší způsob komunikace. Polezete lidem na nervy a to je škoda. Možná, že máte i dobré nápady a rady, ale záleží na tom, jak je budete prezentovat. Když se budete snažit z lidí dělat pitomce, neuspějete! :)

spu
hodnocení

0x

Tak jestli to máte kvuli kočkám, potom navrhuji místo sedačky dřevěné nebo nerezové lavice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]