Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji se informovat o možnosti vrácení zboží, které jsem zakoupila. jedná se o mlýnek na ořechy, strouhanku atp., který jsem zakoupila v kamenné prodejně dne 20.9. 2022. Po příchodu domů a důkladné prohlídce mlýnku a nástavců, jsem zjistila, že nástavce na mletí jsou z velice tenkého materiálu a mlýnek jsem chtěla v originálním balení a nepoužitý vrátit - zrušit kupní smlouvu, což prý podle vedení - kam prodavačka volala nelze a peníze mi vrátit nemohou. nemohu tomu uvěřit, proto se na vás obracím s dotazem, jestli mi opravdu peníze nemusejí vrátit, jde o 699 Kč, když zboží neodpovídá kvalitě, děkuji Stein.
Já Vám alespoň vysvětlím, proč tomu tak je. Sice Vám to nepomůže v tomto případě, ale podruhé si dáte větší pozor. Když kupujete v kamenném obchodě, předpokládá se, že jste si zboží nechala ukázat, že jste si ho prohlédla a osahala. A poněvadž jste ho v obchodě shledala jako bezvadné, není důvod k pozdější změně názoru. Tato možnost je pouze u zboží, které je zakoupeno v e-shopech. A je to právě proto, že tam si na to zboží nemůžete sáhnout a jste odkázána pouze na foto a popis. Takže kdybyste koupila v e-shopu, a pak byste zjistila, že je to tenký plech, tak můžete zboží vrátit a peníze dostanete zpátky, ve Vašem případě ale ne. Jedině že by si to obchodník vzal zpátky a třeba Vám nabídl jiné zboží vté samé hodnotě, nebo i dražší a rozdíl byste doplatila. Ale určitě ne levnější, on Vám peníze vracet nebude. Takže příště, až budete zaswe něco kupovat a nebudete si jistá, tak se před placením domluvte s prodávajím, jestli bude ochoten vracet peníze, pokud byste si to později rozmyslela. Ale podle mne na tohle asi nikdo nepřistoupí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.