Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych si koupit nějaký polohovatelný držák na TV, který ych zamontovala do zdi a zavěsila tam telku. Existuje jich na výběr dost, v tom problém nemám, ale nerozumím tomu, jak ten držák pak přidělat k zadku té TV. Přece do ní nemohu dělat dírky. To se musí koupit televize která má už ty dírky nějak předvrtané? Omlouvám se za asi stupidní dotaz, ale koukala jsem na různá videa jak to přimontovat, a prostě nechápu, jak ty dvě lišty přidělají zezadu k televizi. Děkuji za radu.
Až budete vybírat držák, musí kouknout, jak velkou televizi máte a podle toho koupit velikost držáku. Dále ještě vybíráte, dle naklápění televizoru, jak požadujete. To je třeba do stran, nahoru, či dolů.
Připevnějí je jednoduché, vyvrtat díry do zdi připevnit část držáku na zeď. Druhou část namontujete na televizor, držák má množství oválných děr, které pasují na většinu televizí.
Pak jen nasadíte televizi s upevněním na držák, srovnáte, zajistíte šroubky a pustíte vynikající seriál.
Ještě jsem zapomněl, je třeba kafíčko, sušenka a pochválit se...
Tak pardon, beru zpět. Už jsem na té televizi ty dírky pro šrouby našla. Na obou TV ty dírky mám, ale nejsou ve stejných místech. U té větší jsou v rozích a u té menší jsou uprostřed. Tu jsem vyfotila. Takže ty držáky jsou na všechny TV stejné, nebo musím hledat nějaké speciální rozměry? Je tam akorát napsáno tohle: Podporuje VESA 400×200, 300×300, 400×400, 600×400, 800×400
Nosnost 40 kg
Děkuji.
Tak děkuji, už mi to došlo. Ty různé rozměry jsou vlastně rozteč mezi těmi dírkami pro šrouby a podle toho musím hledat typ toho držáku. Takže už je mi to všechno jasné. Ale možná to zase pomůže někomu jinému.
Ano, držáky bývaji univerzální, nicméně se držte těch podporovaných rozměrů. Ještě dejte pozor na rozměry šroubů, ať tam nedáte delší než mají být a nepoškodíte vnitřek televize jejich zašroubováním.
Jste moc hodní, už jsem si vybrala drzaknamonitor.cz/... Jednu telku mám úhlopříčku 32 inch a druhou 42 inch, teda úhlopříčka 80cm a ta větší je 106cm. Já jsem potřebovala aby byla otočná a dala se odtáhnout ode zdi, abych ji mohla pootočit, protože obě budou jaksi v rohu. Tak doufám, že jsem vybrala dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.