Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám venkovní betonovou opěrnou zeď, za ní jsou drenáže, ale vlastní zeď není odizolovaná od zemní vlhkosti. Z jedné strany je zavalena hlínou. Při dešti a po dešti je tedy zeď mokrá. Na tuto zeď jsem aplikoval pískovou penetraci a flexi lepidlem určeným do mrazu nalepil betonový obklad. Po jedné zimě začaly obklady opadávat a to tím stylem, že penetrace drží na zdi a lepidlo drží na obkladu. Nespojilo se lepidlo s penetrací. Celé to omlátím a udělám znova. Jakou by jste doporučili skladbu chemie, aby to drželo? Děkuji, hezký den.
Určitě je jasné, že vlivem mrazu se voda roztahuje a zapříčiní odpadávání obkladu. Odpadlo to v nejmenší pevnosti a to je penetrace, která tam nemusela být. Ale to není vina penetrace, ale vlhkosti.
Nespojilo se lepidlo s penetrací
ALE nespojí se nikdy, ale lepidlo na penetraci ano, jen nevydrželo ten tlak mrazem.
Zkuste najít jiné řešení povrchu, třeba přidělat cetris s mezerou 1cm, a ten obložit obkladem..
Ale to jen spekuluji, jak to u Vás vypadá...
Tak samozřejmně penetruji a lepím ve chvíli, kdy je zeď vyschlá, nicméně po čase zase natáhne vlhkost.
Ve stavebninách mi bylo doporučeno namatlat na zeď hydroizolaci a pak teprve lepidlo. Jiné stavebniny radí hloubkovou penetraci a na to adhezní můstek. Co na to odborníci?
Jinak zeď "podřezávat" nechci, resp. z funkčního hlediska to není třeba a teď už to není ani technicky možné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.