Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepení obkladu na mokrou zeď

Od: fujitsu® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám venkovní betonovou opěrnou zeď, za ní jsou drenáže, ale vlastní zeď není odizolovaná od zemní vlhkosti. Z jedné strany je zavalena hlínou. Při dešti a po dešti je tedy zeď mokrá. Na tuto zeď jsem aplikoval pískovou penetraci a flexi lepidlem určeným do mrazu nalepil betonový obklad. Po jedné zimě začaly obklady opadávat a to tím stylem, že penetrace drží na zdi a lepidlo drží na obkladu. Nespojilo se lepidlo s penetrací. Celé to omlátím a udělám znova. Jakou by jste doporučili skladbu chemie, aby to drželo? Děkuji, hezký den.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Penetrovat mokrou zeď nemá smysl. Obkládat mokrou zeď nemá smysl. Nikdy to držet nebude.

hodnocení

2x

Já jsem přesvědčená, že dokud vlhkost bude vzlínat, není žádné síly ji udržet a mít zeď pěknou. Viděla jsem kachlíky, které ten člověk, po částech, vytahoval až po strop, jak vlhkost a s ní i plíseň, vzlínala až na strop, který začal opadávat. Dokud neodizolijete zespoda, je to zbytečná práce.

hodnocení

2x

Určitě je jasné, že vlivem mrazu se voda roztahuje a zapříčiní odpadávání obkladu. Odpadlo to v nejmenší pevnosti a to je penetrace, která tam nemusela být. Ale to není vina penetrace, ale vlhkosti.

Nespojilo se lepidlo s penetrací

ALE nespojí se nikdy, ale lepidlo na penetraci ano, jen nevydrželo ten tlak mrazem.

doplněno 26.09.22 12:09:

Zkuste najít jiné řešení povrchu, třeba přidělat cetris s mezerou 1cm, a ten obložit obkladem..

Ale to jen spekuluji, jak to u Vás vypadá...

hodnocení

Tak samozřejmně penetruji a lepím ve chvíli, kdy je zeď vyschlá, nicméně po čase zase natáhne vlhkost.

Ve stavebninách mi bylo doporučeno namatlat na zeď hydroizolaci a pak teprve lepidlo. Jiné stavebniny radí hloubkovou penetraci a na to adhezní můstek. Co na to odborníci?

Jinak zeď "podřezávat" nechci, resp. z funkčního hlediska to není třeba a teď už to není ani technicky možné.

Nechat to tak-vše Vám to jen hooodně prodraží.Pokud Vám na tom nezáleží, jen na vzhledu-odizolujte onu stěnu a pak obložte, ale ani tak to nebude ne věčnost-co já vím 5-10 roků bez problémů, možná víc možná méně.

hodnocení

0x

Na venkovní, často mokrou zeď se disperzní penetrace a běžná lepidla nehodí, dříve či později to opadá. Já bych použil epoxidovou hydroizolaci a na tu nalepil epoxidovým lepidlem na obklady nějaký vhodný obklad. To bude navěky, akorát to nebude levné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]