Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám problém se špatně odtékajícím sifonem ve sprchovém koutu. Odtéká to fakt strašně blbě, stojíme ve vodě a sprcha se kvůli tomu hodně špiní. Po sprchování trvá pár minut, než voda odteče. Není problém v tom, že by byl sifon nebo potrubí zanesené. Když jsem přivedl instalatéra, který to instaloval, tak mi řekl, že je to normální. Že každý sifon odtéká jinak a že je to originální sifon k té sprše. Prý už si stěžovali i jiní zákazníci, kterým dělal sprchy. Že to zkoušeli nahradit jinýma sifonama z Hornbachu apod., ale že to nic nepomohlo. Že je to prostě normální a že se s tím mám smířit.
Takže bych se chtěl zeptat:
1) Setkali jste se s něčím podobným a je to normální?
2) Pokud bych chtěl stávající sifon vyměnit, budu muset napřed oddělat vaničku? (Vanička je skoro zarovno s podlahou. Mám pocit, že jinak sifon nevytáhnu...)
3) Pomohlo by pořídit si vaničku s širším odtokovým otvorem a sifon s širším průměrem?
Sifon je podobný jako tento na obrázku. Jenom má nižší průměr než 85 mm a odpadová trubka je nejspíš uzší než 40 mm. Někdo mi radil, abych zkrátil délku trubky (viz šipka), ale to bohužel nepomohlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.