Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu:
Naše zahrady jsou mírně z kopce a jsou spojeny plotem. Soused si zahradu srovnal a tak navýšil zeminu, která částečně bourá plot, který nás spojuje a hlína přepadává na naši část zahrady. Není s ním rozumná řeč o spolupráci v nápravě. Prý to mám hradit sám, jemu to nevadí,...
Je možné tuto situaci řešit přes stavbní úřad? Rozumná domluva bohužel není možná.
Děkuji za radu.
začněte obecním úřadem, ten je nejblíže. páč stavební úřad nebude řešit padající hlínu. Doufám z textu, že ten plot není nově stavěn, jen si urovnává terén do výšky podezdívky. Čí je ten plot?
Plot je starý. Komu patří nevím. Kdysi bylo pravidlo s ploty, které zřejmě již dnes neplatí. Při vstupu na parcelu je plot po pravé ruce. Zahrady jsou u nás v řadě. Tedy plot i po levé ruce (tam je to v pořádku). Dům jsem koupil před rokem a dávám ho pomalu dohromady.
Děkuji za radu - informuji se tedy na obecním úřadě.
V odhadu je uvedeno, že objekt je oplocen, ale že by byl vyčíslen, to ne. Soused se navyjádřil k vlastnictví. možná sám neví. Tento plot (betonové sloupky s betonovým překladem dole na zemi+ pletivo; ze strany souseda zarostlé keři) je evidentně starší než oba domy. Byl by v dobrém stavu, kdyby navýšená hlína netlačila na sloupky, které k nám přepadávají.
Neřešil bych to, kdyby byl soused vstřícný, slušný člověk. Mám bohužel poprvé v životě smůlu na lidi podobného typu, o to víc nepochopitelné je, že se takto chová soused. Není zde protor popisovat - chování souseda a co se stalo. Nešlo o tento plot.
Rozhodl jsem se plot opravit sám, jen mi jde o to, nakolik s ním musím komunikovat a jestli s opravou musí souhlasit,atp. Mohu ho vyzvat písemně k odházení hlíny navýšené (která problém způsobila) , abych mohl plot opravit? (v kopii stav.úřadu).
Vím, každý případ je specifický a nelze odpovědět obecně,... Děkuji
zvolil bych:
1) komunikaci se sousedem
2) komunikaci přes někoho koho znáte oba (manželky, dalšího souseda, hospodského, pošťačku...)
3) obec
4) stavební odbor
5) jejde, ani se mi to nechce napsat... soud!
Božinku..., také tady máme jednoho lufťáka, souseda, také koupil chalupu a vůbec ho při koupi nezajímalo, kde má plot a jestli je jeho! Máme plot společně napojený cca 50m, bývalý soused si udělal polovinu, jen sloupky pletivo (má to tak kolem celé chalupy) a my dopojili druhou polovinu a to stejným stylem, jako kolem celého našeho baráku (betonová podezdívka a pletivo v rámu). Lufťák koupil chajdu, dva roky staví bazén
, ale teď se ohromně divil, že jsme natřeli jen polovinu plotu, těch svých 25m. Když jsem mu to vysvětlila, že přece nebudu natírat jeho půlku, tak se začal rozčilovat, že: kdo prý to rozdělil..., že ta druhá nenatřená půlka je zhnilá a prý hřešíme na to, že on neví a proto jsme si zabrali tu dobrou půlku plotu!
Strašně mě to rozesmálo, páč když se podívám na jeho plot kolem celého baráku, úplně stejné sloupky,pletivo i zelená barva! A svůj plot kolem celého baráku (stejné podezdívky, pletivo v rámu a hnědá barva), tak ,,,OPRAVDU NENÍ POZNAT ČÍ JE PLOT!,,,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.