Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit jak nejlépe nastavit kotel aby vytopil tak akorát místnosti a nepapal tolik jelikož jsem v tomhle lajk a nikdy jsem neměl Elektrokotel vždy jen dřevo nebo uhlí .
Plocha 102 M2, TZ 3kwh, novostavba,
Mohu mít nastavené na kotly 30? A na regulátoru při komfortu 21 a ultum 19? O výkonu 4kwh utáhne to nebo jak to nastavit děkuji všem za odpovědi
0x
Dobrý den,
mám stejný kotel, novostavba tepelná ztráta 5KW. Podlahové topení. Nadmořská výška 500m. Blízko rybníka. Zkušenosti po 2 sezonách.
Na kotli máme výstupní teplotu 30 stupňů, výkon neomezujeme, nemá to cenu. Regulátor v místnosti nepoužíváme, máme ekvitemní regulaci. Nastavení ekvitermní křivky E0, P4 podle návodu ke kotli. Chová se to tak že ve dne je teplota cca těch 21° a přes noc 19.
Je pravda že máme žeště krbovky na pelety, ale ty zapínáme jen tak na hodinu denně. Aby se zvedla teplota v obyváku z těch 21 na nějakou přijatelnou teplotu. Z tohoto důvodu taky nepoužíváme regulátor v obyváku. Pokud by se topilo v kamnech tak by se vypnul kotel a potom by logicky vychladnul zbytek domu. Následné ohřívání zbytku domu by spotřebu ještě zvýšilo.
Snad vám to nějak pomůže
Vladimír
Děkuji za info šlo mi o to zda to v pohodě zvládne a zda jede kotel furt nebo vypíná nebo ne, my právě máme regulátor v chodbě a v obýváku máme také krb (kamna) robottop tak z důvodu aby nebyl regulátor v obýváku a zbytečně to nevypinal tak máme v chodbě.
Ale šlo mi spíš o tom zda parametry jaký jsem psal jsem dostačující tudíž, 30 na výstupu na kotly komfort 21 útlum 19 děkuji
- Zapalovani kotel Protherm
- Porucha F1, kotel Protherm
- Jak opravit kotel protherm tiger
- Kotel protherm ray 12k
- Chyba kotel protherm 24 kto, f23
- Elektrokotel Protherm
- Kotel Protherm Panther 24 kto
- Kotel Protherm tiger 12KTZ
- Kotel Protherm Medvěd 30 KLOM
- Kondenzační kotel Protherm
- Velká spotřeba kotel Protherm Ray 14K?
- Elektrokotel protherm rejnok
- Rozbitý plyn. kotel Protherm 12 KOZ r.v. 1999
- Hlučný elektrokotel Protherm Ray
- Jaký kotel Protherm?
- Chyba kotle protherm F20
- Elektrokotel Protherm chyba F.22 tlak v kotli
- Regulace výkonu elektrokotle protherm
- Kotol protherm v poruche
- Protherm chyba F20
- Protherm 6K - chyba F20
- Kde sehnat náhradní snímač tlaku pro Protherm
- Elektrokotel Protherm Reynok
- Elektrokotel Protherm
- Slaby tlak teple vody - Protherm Tiger 12 KOZ
- Elektrokotel Protherm 18k, expanze?
- Protherm tiger 24koz unik vody
- Hlučný elektrokotel Protherm Ray
- Kotel protherm tiger tece slabe tepla voda
- Chyba kotle protherm f21
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.