Nejste přihlášen/a.
Zálohy nastavuje dodavatel elektřiny. Pokud se vám zdají vysoké, tak si je můžete snížit a naopak pokud jsou nízké, tak zvýšit. Od toho se odvíjí vyúčtování, přeplatek vám dodavatel vrátí, nebo musíte doplatit. Asi je lepší mít vyšší zálohy a dostat přeplatek, při nízkých měsíčních zálohách pak vyúčtovaný dluh může docela bolet.
Možná jste měl na mysll 1500 Kč za měsíc. Vařím na plynu, topení mám centrální a za elektřinu jsem loni zaplatit jen za pevné poplatky cca 6000 Kč (spotřeba cca 2 MWh, TV, PC, pračka, lednička,...).
Napsal to dobře, paušál 1500 za rok (tj. za dráty, za jistič atd). Zbytek je za elektřinu a tu nemusí čerpat.
@petrm co to je za nesmysl za pevne poplatky 6000? Ty mas 3x32A v sazbe primotopu v byte!?
Uz par silencum jsem takovy nesmysl likvidoval a zmenil na 1x25A. Pri sazbe D02 je pak "pevne poplatky" v Praze, spravne pak fixni plat od 802 Kč za ROK. Konkretne u obchodnika s obchodnim pausalem = 0 - coz je treba Fonergy. (Nesnazte se momentalne nepribiraji)
U Cezu pro ZTP (nejlevnejsi varianta) je to 1800,- tedy o litr vic.
Takze, tusic vubec - co to jsou pevne poplatky?
@gumi Klídek, asi jsem to nenapsal úplně přesně, 6 000 Kč jsou všechny ostatní poplatky mimo silovou elektřinu. při roční spotřebě 2 MWh. Spokojen?
Je lhostejné, jestli v bytě panelovém nebo cihlovém. Záleží na tom, jak často perete, žehlíte, jede sušička, myčka, lednička, fén, pc, televize, rádio, případně teplomet. Když zavoláte k dodavateli, s paní dáte řeč a vyjmenujete, co všechno používáte. Ona vám navrhne výši, má zkušenosti. A když něco přikoupíte, zase zavoláte a dohodnete zvýšení záloh.
babko buď normální.Co to je žehlení,rádio a ...Normální telka má rádio už v ,,sobě,, taky to umí internet.Žehlení? prodává se prádlo co se nežehlí,sušičku,myčku,fén,teplomet... nepotřebuji - stačí manželka a utěrka.
Nepochopil jsem proč nám zvedli zálohy a přitom vraceli přeplatek.Zadarmo drahý peníze a jejich úroky z ničeho našich peněz.Zálohy jsem už zase snížil.Raději budu doplácet než je dotovat.Na SIPU mám jenom nájem a nic jiného.Jo a kam volat? když to dělají oni?
Štíre, to je otázka na mě? Platím SIPO proto, že mohu a proto, že mi to vyhovuje a proto, že přes banku je to, pro mě nejrychlejší a jejspolehlivější. Internetové bankovnictví nemám a nechci. Jsem spokojená s tím, jak to je. Každý z nás nabízíme takové řešení, jaké se nám osvědčilo a s čím jsme spokojeni. Tazatel si vybere podle svých požadavků.
Proč mám pocit, že si do mě chcete rýpnout a ne zrovna v dobrém. Ublížila jsem vám někdy? Dlužím vám něco? Nebo se mi nešikovně snažíte poraditm abych věděla jak si mám život usnadnit? Jsem hodně zmatená.
nechápu stire.kazdy si nastavi strop a bud doplaci nebo dostane zpet.u nas to tak funguje.jak to bude letos vlastne pristi rok to vyuctovani nikdo nevi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.