Nejste přihlášen/a.
Zdravim ve spolek. Zajimalo by me zda brani neco ,nejaka nevyhoda napojeni T.Č. na stavajici system v plastu.Jak jsem na tento napad prisel?
Pri procitani nezavaznych rozpoctu ,jsem jeden kde bylo uvedeno .Topenerska prace si zajistuje investor sam ,nejsou soucasti cen.nabidky.Prvne jsem ji okamzite vyradil . Kdyz jsem vstrebal dalsi navrhy tak jsem dosel k zaveru ze tak spatny napad to nemusi byt . I tak budu pripravovat 4 x 1" vyvod z stavajiciho topeni .A v plastu bych to bez problemu zvladnul.
Mám rozvody topení v plastu. Dělal jsem to s vědomím rizik, takže to mám sice ve zdi, ale s dostatečnou dilatací. Krmím to elektrokotlem a krbovkama. Jen od krbovek asi dvacet čísel do zdi mám nerezové vlnovce. Jede to pátým rokem bez potíží... A je tu více rádců, co má topení v PPR...
Gumídku, tuším má být v mědi, AlPex je kompromis, pouze PPR je ultimativní řešení... Rozhodla cena. Problémy, o kterých vím, jsou velká roztažnost, to se dá řešit, a údajně pronikání kyslíku do vody (
) a následná koroze výměníku a radiátorů. To neumím posoudit. Každopádně PPR není určené pro vytápění...
take me to prekvapilo ,pri tom podle stranek se nejadna o nic maleho.Hned jsem zavrhnul.Pak se vydychal a porovnal s nejnizsi cenovou nabidkou komletni montaze. Dopocital trojcesny ventil dane znacky aby nebyli kecy,i kdyz si myslim ze to musi zvladnou i ten za pol.cenu. A dostal jsem se na castku o 18 000 nizsi. Prace se nebojim ,asi cast bych dal do sroubovaneh zelezneho potrubi.Doma je dost bm.i fitinku.Aspon doberu 30 lete zasoby ![]()
Kdyz se tak bavime,Dva mi doporucili pro zvetseni objemu vody v systemu pridat aku nadrz.Tehdy jsem se nezajimal o zapojeni,ale kdyz se bude jednat o zvetseni objemu tak laicky vychazim asi seriove zapojeni. Privod teple vody z tepelka dolu .A na hore vyvod teple vody do radiatoru?
Mam spravnou myslenku?
Me to vysvetlili ze kazde cerpadlo ma nejaky pozadovany objem vody.Pri me velikosti tepelka se pohybuje u ruznych znacek kolem 50 L. To je objem meho systemu. A vysvetloval ze kdyz dojde k odmrazovani tak bych okamzite pocitil studene radiatory protoze tepla vody chytne opacny tah a jde na odmrazovani.
hlavu mam z toho .Ja myslel seriove jak uvedl prvni.odbornik.Ale tedkom jsem se docet ze je pouzivanejsi paralelni.
jak se rozhodnout?
Asi zalozim novy dotaz
to mas pravdu ,firmy delaji v medi.Sam to muzu provest pouze v plast.A jak pises nahore ,ze muze prisavat kyslik ,to myslis jak.To by muselo byt porovite.I kdyz pripostim teplotou se muze roztahnout ,ale porad nedocilim tlaku 1 bar.
Rozvod teple uzitkove vody jsem delal taky v plast.Tlak v pruneru 5,5 baru to by pak muselo strikat
si teda myslim.
Mám topení ze začátku v železe, šroubované a vařené, k tomu dodatečně v PPR a další odbočky v Cu.
Vůbec žádný problém, po 20 letém provozu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.