Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co řešit před zateplením?

Od: monikaa odpovědí: 8 změna:

Ahoj!

Začínám přemýšlet o realizaci zateplení mého malého baráčku z 20. let.

Na co nesmím zapomenout řešit před zateplením?

Domek není podříznutý, do teď to nebylo potřeba. Mám nějak řešit? Nějakou drenáž třeba? To by vlastně nebyl problém udělat i po zateplení..

Měla bych vystavit novou verandu - to bych asi měla řešit před zateplením, že?

Pokud by se jednou přidělávala pergola k domu - nebude vadit, že tam je ten polystyren?

Omlouvám se za takové asi "jednodušší" otázky, ale stavbě nerozumím skoro vůbec a ráda bych měla info i od fachmanů - nejen od firmy, která mi bude zateplovat.

díky!

Monika

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pokud není baráček podříznutý, tak tím je třeba začít. Podříznout zdi, vykopat podlahy a udělat komplet vodorovnou hydroizolaci. Drenáž není žádná izolace. Naopak většinou přivede vodu přímo k základům.
monikaa
hodnocení

Podlahy tam jsou už 15 let nové, izolované. Žijeme tam.

Je i tak potřeba podříznutí?

Ještě dodám, že spodní pruh domu je z porfýru. Tak možná se vlhkost přes kámen nepotáhne..?

krtek6
hodnocení

2x

před zateplením je logicky potřeba udělat všechny úkony, které jsou vázaný s tím co pod zateplením bude...jednoduše řečeno...na zimní kabát si taky nebudete potom nasazovat tričko, ale obráceně

novak1*
hodnocení

2x

Pokud není podríznutý dejte vátu , tá propouští vlkost ven . Pod polystyréném bude vlhnout.

hodnocení

0x

Na správnou odpoěď, aby Vás uspokojila, musí někdo přijít k Vám a prohlédnou vše na místě.

Domek není podříznutý, do teď to nebylo potřeba.*** to je chyba, ale kdo rozhodle, že to není třeba?

Mám nějak řešit? ***pozvat někoho, kdo změří vlhkost zdiva a podloží

Nějakou drenáž třeba?***Ne , to nepomůže.

Měla bych vystavit novou verandu - to bych asi měla řešit před zateplením, že?***Ano, to by bylo nejlepší

ale stavbě nerozumím***pozvěte někoho, kdo tomu rozumí, třeba z příbuzenstva, soused, kamarád, milenec, atd.

Nebo více stavebních firem, které se budou ucházet o Vaší zakázku.

hodnocení

0x

No jo, tak zase proti proudu. Nemám radu, jen vlastní zkušenost Barák bez hydroizolace, zateploval jsem vloni, zatím bez potíží. Pergolu jsem dělal letos, přes zateplení, kotvil k fasádě závitovýma tyčema, nemám problém. Rozhodnutí je na Vás. Tím nerozporuji oficiální postup - odizolovat, zateplit atd... Já se na něj vybodl a funguji...

Ne každý dům, který se zatepluje, musí mít funkční hydroizolaci...

Uznávám, že nemusí,ale když má každý barák funkční hydroizolaci, je to rozhodně lepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]