Nejste přihlášen/a.
Dobrý den kvůli rostoucím cenám energií sem začal uvažovat o změně stávajícího termostatu, který umí jen ON/OFF za lepší chytrý termsotat. Mám kondenzační plynový kotel Protherm Panther Condens KKO-25
Dům je prozatím nezateplaný a tlouštka zdí je 40 cm pálená cihla, plastová okna trojsklo, stropy zateplené.
Otázka který z uvedených termostatů zvolit
Zaujal mě Netatmo+ v budoucnu i hlavice - údajně by díky němu měla klesnout spotřeba a zvýšit se tepelný komfort
Na radu servisáka co mi servisuje kotel bych měl dát něco z jejich řady buď prý velice podobné jako Netatmo je Protherm MiGo s tím, že navíc umí Ebus komunikaci a ekviterm což je lepší pro můj kotel a není třeba venkovní čidlo jelikož data bere z internetu a nebo novinku od nich Protherm SRT 380f s venkovním čidlem taky ekviterm.
Osobně bych dal Protherm..nebudete tak muset (možná) řešit nějaké otázky nekompatibility...či špatné funkce.
Vekovní čidlo musí být logicky lepší než "předpověď počasí přes internet".., tam se může reálná venkovní teplota lišit i o několik stupňů.
Elektronickým hlavicím na radiátorech nijak extra nevěřím, reálnou spotřebu v podstatě moc snížit nemohou. Ale pokud jste "hračička", pak se tím jistě po večerech zabavíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.