Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit odpad?

Od: standa1® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, jsem v cizí zemi, těžko se mi domlouvá někde v krámě. :). nicméně potřebuji zapojit odpadní trubku. Původní jsem našel ve stěně. Je zakončená kolenem. Nyní potřebuji cca 15cm trubku (plastovou), abych mohl následně zapojit bez obav dřez (sifon). Viděl jsem, že tyto plastové trubky mají uvnitř již těsnění tak, aby se dal sifon napojit? Jinými slovy ve zdi je plastová trubka zakončená kolenem a jak nyní pokračovat dál tak, aby odpadní voda odtékala bez obav. Děkuji moc za radu. Nedá se svítit, sám jsem trubka, tak se raději ptám. :) Děkuj za případné odpovědi.

Jak zapojit odpad?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Všechny rady jsou špatně. Co budete potřebovat především je - kanalizační objímka s těsněním. Do té pak vsunete sifon

Jak zapojit odpad? #2

a k tomu toto koleno s těsněním.Nic nelepit,jen nasadit přes vazelinu

Jak zapojit odpad? #3
hodnocení

Ohh, Bravo. Děkuji Vám! Měl jsem takovou představu, ale jsem laik, bál jsem se, že by tato objímka s těsněním nestačila (k nasazení na trubku ve zdi) a odtok vody by propouštěla. Pokud to takto funguje, skvělé! Moc Vám děkuji. Standa

Tu trubku ve zdi více obnažte a srazte zvenku hranu, ať to jde hezky nasadit a neponičíte si na té přesuvce gumové těsnění.

kamody.cz/...

hodnocení

Úžasný. Jste skvělý. Velmi mnohokrát Vám děkuji za cenné rady. Hezký den přeji. Standa

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pro Vás bude asi nejlepší koupit flexi odpadovou hadici např. viz odkaz (správný průměr a délku snad poznáte, montuje se do tvaru písmene U). Ve stěně bude asi průměr 40 mm. Zdravím!

koupelny-sen.cz/...

doplněno 21.09.22 19:29:

koupelny-sen.cz/...

doplněno 21.09.22 19:37:

standa1 - podívejte se na ten obrázek ve druhém odkazu zde. 4 cm = 40 mm.

hodnocení

Děkuji Vám za odpověď, ještě upřesnění, viz foto - ve zdi jsem narazil na trubku průměr 4cm, zatím jen tak na zkoušku jsem tam nasadil koleno (4,5cm), prozatím se mi to nechci nikterak fixovat (lepit), neboť, pokud bych to měl řezat, moc k podlaze nezbývá...

---i tak, pokud byste navrhoval ,,husí krk" jako nejlepší variantu, učiním tak. Ještě jednou děkuji za odpověď. Standa

hodnocení

1x

Ty odpadní trubky bývají u nás dva typy - HT s těsněním, které se spojují jen nasunutím a trubky bez těsnění, ty se lepí. Blbě vidím, ale řekl bych, že to té zdi to budete muset nalepit. Takže změřte vnitřní průměr té trubky a podle toho kupte novou plus lepidlo. A doufejte, že bude pasovat do sifonu, jinak i redukci. Na té fotce, na odpadu za kolenem je co? To tam někdo narval nějaký papír? Mmchdm, ten ventil vlevo také není OK... To jste někde v Turecku?*ee*. A radou pana Bena se radši neřiďte, ty flexiny jsou mor. Pokud tedy odtamtud v brzké době neodjedete...

doplněno 21.09.22 22:10:

Karel556, ale jo, každý to má nastavené jinak. U mně to je tak, že když si jdu do auta pro rukavice, je něco špatně. Fakt asi nechci mít doma pod dřezem ten sprohýbaný zanesený hnus, který smrdí na pět metrů. Pro někoho to je možná běžná norma, hlavně, že se to snadno montuje a zákazníkovi se řekne - jinak to nejde, paninko...

hodnocení

Děkuji Vám za odpověď. Je to jih Španělska, znovuobjevení odpadu a trubek (měděných) po více než 38 letech, tak bych chtěl udělat mini kuchyňku, ten ventil to je přívod na teplou vodu (z bojleru), vidíte dobře, ten papírový ubrousek jsem tam dal nyní namísto nějakého kusu látky... Mimochodem, mohu vědět, něco k tomu ventilu, prosím? Vnitřní průměr trubky je 30mm, vnitřní průměr kolene 37mm, ...Děkuji Vám.

karel556*
ty jsi taky mor, "flexiny" používám již asi deset let a nevidím žádný problém.

Připojuji se i já, flexi je nouzové řešení. Už jsem to předělával ve sprcháči i na umyvadle.
Za čas to odtéká hůř a hůř až se to zcela zanese bordelem.

hodnocení

Děkuji Vám za odpověď, ještě upřesnění, viz foto - ve zdi jsem narazil na trubku průměr 4cm, zatím jen tak na zkoušku jsem tam nasadil koleno (4,5cm), prozatím se mi to nechci nikterak fixovat (lepit), neboť, pokud bych to měl řezat, moc k podlaze nezbývá...

---i tak, pokud byste navrhoval ,,husí krk" jako nejlepší variantu, učiním tak. Ještě jednou děkuji za odpověď. Standa

Jak zapojit odpad? #4
Jak zapojit odpad? #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]