Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nikdy jsem neposilovala abych zvedala těžší váhy, potřebuji si koupit a odnést matraci co se nedá srolovat a která váží 18,4 kg a domů to mám cca 300 metrů, myslíte že to zvládnu unést v rukách? Chci si ji objednat na prodejně a osobně si tam dojít, mám to risknout? Protože když to neunesu tak budu trapně stát s matrací před obchodem, vůbec si neumim představit tu váhu a jak těžké to bude potáhnout sama. Matrace je 200x80.
Unesete šestileté dítě? Matrace má trochu jiné rozložení váhy, ale kdyby Vám ji stočili a ovázali provazem...
Pochybuji, že mi jí na prodejně stočí a ovážou provazem, prostě mi jí dají zabalenou a nestočenou, potřebuji ji dostat domů, výtah tu máme, je to možná méně než 300 metrů, nejsem si jistá. Prostě ji nějak dotáhnout do bytu vlastnoručně. Šestileté dítě jsem nikdy nenosila. Asi určitě nemůžu počítat s tím, že by se na tom obalu s matrací uprostřed vyskytlo ucho na přenášení. Asi tenhle typ matrace se ani nesmí stáčet, je docela tlustá na výšku.
Určitě to zvládnete, jistě bude zabalená, takže cestou si ji položíte, odpočinete a budete pokračovat až domů. Převázat, abyste ji měla za co nést.
Super nápad tady padnul, vezmu s sebou širokou lepicí pásku a nůžky, oblepim ji uprostřed celou na šířku, nahoře zmuchlám aby nebyla široká a zavážu na uzel, nechám nějaký prostor a zavážu znovu na uzel a budu mít poutko na přenášení. Anebo to chytnu mezi matrací a převázáním kde bude uzel.
On je problém, že toto se hooodně blbě nese- nedá se to totiž pořádně uchopit jako by šla třeba nákupní taška nebo batoh s 18 baleními mouky nebo cukru.5ekl bych že i muži co dokáží unest pytel směsi, cementu, čerťáku přes stavbu (25,30 a 50kg, ten poslední jsem už pár roků neviděl) by měli docela problém, díky uchopení.
Dát na rameno, šikmo na rameno a už se jde. Takhle jeden člověl unese půl desky dřevotřísky o trošku větším rozměru nežli matrace a dvakrát tak těžká.
Ale je fakt, že nějaké věci se nosí hodně blbě. Pytel brambor se dá unést. Stejně těžký ožralý člověk na šrot, tak ten se nedá unést, ten normálně "proteče" rukama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.