Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvládnu unést matraci v ruce?

Od: petrolina odpovědí: 25 změna:

Dobrý den, nikdy jsem neposilovala abych zvedala těžší váhy, potřebuji si koupit a odnést matraci co se nedá srolovat a která váží 18,4 kg a domů to mám cca 300 metrů, myslíte že to zvládnu unést v rukách? Chci si ji objednat na prodejně a osobně si tam dojít, mám to risknout? Protože když to neunesu tak budu trapně stát s matrací před obchodem, vůbec si neumim představit tu váhu a jak těžké to bude potáhnout sama. Matrace je 200x80.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

O váhu ani tak nejde, i když 18 kg je dost. Problém je v tom, že se matrace nedá nijak rozumně uchopit. Takže můj názor - ne, to sama nezvládnete.

hodnocení

8x

Já bych se zeptal pana Lorence.:)

hodnocení

7x

To nedáte. Jedině na matraci přilepit nějaká stěhovací kolečka, vpředu udělat z široké lepicí pásky nějaké poutko a matraci domů dotáhnout.

Zvládnu unést matraci v ruce?

kimbert*
hodnocení

7x

Pokud je to kvalitní a dražší matrace tak u solidního obchodu by měla být doprava zdarma.Být Vámi tak si to zbytečně nekomplikuji a nechám si ji dovézt i když je to ,,jen " 300 metrů,opravdu se hodně špatně nese .Zeptejte se v tom obchodě na možnosti dopravy.

hodnocení

6x

To by som neriskoval, balene to bude v nejakom igelite a ked vam tak 2x spadne, tak sa to roztrhne a zaspinite to.

Navod : zohnat 2 x popruhy a 1 x chlapa (zenu, podla preferencii). Matrac opasat na kazdom konci a doniest domov. Spolu s pomocnym nosicom vyuzit popruhy na rozne hratky na matraci.

hodnocení

6x
Doporučuji někoho poprosit o pomoc ve 2 to pude opravdu lépe, 20kg je docela dost ale hlavně se to nedá pořádně chytnout.

hegu
hodnocení

3x
Žena, která nikdy neposilovala, břemeno 20 kg o rozměru 200x80+balení na 300m jen tak neunese. Budete to leda postrkovat a každých pár metrů odpočívat. Těch 300 metrů s tím půjdete ranec času. Nakonec budete mít stejně ruce vytahaný jako vopice a druhý den vás budou solidně bolet svaly. Jestli vám těch pár ušetřených kaček za tuhle námahu stojí, tak se do té komedie můžete směle pustit, jinak určitě nedoporučuji.

hodnocení

2x

Unesete šestileté dítě? Matrace má trochu jiné rozložení váhy, ale kdyby Vám ji stočili a ovázali provazem...

petrolina
hodnocení

Pochybuji, že mi jí na prodejně stočí a ovážou provazem, prostě mi jí dají zabalenou a nestočenou, potřebuji ji dostat domů, výtah tu máme, je to možná méně než 300 metrů, nejsem si jistá. Prostě ji nějak dotáhnout do bytu vlastnoručně. Šestileté dítě jsem nikdy nenosila. Asi určitě nemůžu počítat s tím, že by se na tom obalu s matrací uprostřed vyskytlo ucho na přenášení. Asi tenhle typ matrace se ani nesmí stáčet, je docela tlustá na výšku.

nov
hodnocení

2x

Určitě to zvládnete, jistě bude zabalená, takže cestou si ji položíte, odpočinete a budete pokračovat až domů. Převázat, abyste ji měla za co nést.

petrolina
hodnocení

Super nápad tady padnul, vezmu s sebou širokou lepicí pásku a nůžky, oblepim ji uprostřed celou na šířku, nahoře zmuchlám aby nebyla široká a zavážu na uzel, nechám nějaký prostor a zavážu znovu na uzel a budu mít poutko na přenášení. Anebo to chytnu mezi matrací a převázáním kde bude uzel.

id
hodnocení

2x
Urçitě nebydlíte na samotě 300 m od obchodu, takže sousedů máte hodně. Řidiče auta požádejte o zapůjčení popruhů a stačí šikovná ženská/ kamarádka, která půjde s vámi.

runner2
hodnocení

2x
To mi pripomelo, ze za svych mladych let, tehdy bez auta, jsem z obchodu do bytu nesl na zadech matrace 2 najednou na vzdalenost asi 3km. Jednu matraci do vzdalenosti 300m bych odnesl uplne bez problemu. Ale jak vy nevim, jakou mate silu, vahu, vysku,..

hodnocení

1x
Jediný problém je, že se matrace blbě drżí. V pohodě ji tak od odnesete jen na hlavě a přidržovat oběma rukama. Další možností je upínací popruh na nosič auta, nebo jakýkoli popruh. kterým matraci uprostřed převážete a ponesete jako velký kufr.
Ve dvou se dvěma popruhy je to samozřejmě úplně v pohodě.
petrolina
hodnocení

Děkuji za odpovědi, popruh žádný asi nemám, poradíte jak vyrobit popruh z něčeho co bude fungovat?

No uřitě něco širšího, než motouz, nebo sisal. Autolano, silnou lemovku .

kare
hodnocení

0x
0:16

youtu.be/...

21.09.22 19:27
hodnocení

0x

Na hlavě.

zaseja

Ženská, 18,4 kg 300m na hlavě, to bych rád viděl.

kenav

Tak jeď do Afriky a budeš zírat co ženská unese na hlave

hodnocení

0x

Zožente si niekoho s väčím autom nech vám to odvezie. To Alhambri,galaxyka alebo Sharana vám ten madrac vôjde po sklopení sedačiek do kufra.

Matraci 90x200uvezu klidně i v malé saxáně-p106!Na to netřeba hned MPV

hodnocení

0x

On je problém, že toto se hooodně blbě nese- nedá se to totiž pořádně uchopit jako by šla třeba nákupní taška nebo batoh s 18 baleními mouky nebo cukru.5ekl bych že i muži co dokáží unest pytel směsi, cementu, čerťáku přes stavbu (25,30 a 50kg, ten poslední jsem už pár roků neviděl) by měli docela problém, díky uchopení.

break
hodnocení

0x
Půjč si skateboard a odvezl to na tom. Nebo u obchodů se za pětikorunou prodávají vozíky...
Anebo to nes na hlavě

hodnocení

0x

Dát na rameno, šikmo na rameno a už se jde. Takhle jeden člověl unese půl desky dřevotřísky o trošku větším rozměru nežli matrace a dvakrát tak těžká.

Ale je fakt, že nějaké věci se nosí hodně blbě. Pytel brambor se dá unést. Stejně těžký ožralý člověk na šrot, tak ten se nedá unést, ten normálně "proteče" rukama.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]