Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Penetrace nebo disperze

Od: robert525® odpovědí: 13 změna:
Ahoj,
Mezi zakladni beton a poter patri penetrace nebo diaperze?
Dekuji:)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mezi podkladní beton a cementový potěr se žádná penetrace nedává. Pokud vám odskočil potěr, udělal jste chybu někde jinde. Skladbu (čeho?) máte velmi podivnou.

Lépe bych to nenapsal..

hodnocení

Chyba byla, ze poter zaschl rychle bez kropeni, resp. Kropilo se pozde...
Jedna se o terasu.

schlueter.cz/...

Zde máte názorný příklad, jak by skladba terasy na terénu měla vypadat, aby dlouho vydržela.

hodnocení

Ano tu hydroizolační tkaninu tam nemám.

Po konzultaci se zedníkem, obkladačem, pročítání internetu, jsem zvolil variantu bez.

Jednak je extrémně drahá, pokud si pamatuji.

Zvolil jsem hydroizolační stěrku Mapei Mapelastic, které se využívá v bazenénech, terasách, balkónech přímo pod dlažbu.

Navíc terasa je plně zastřešena, tedy se minimalizuje přímý kontakt s vodou.

Nemyslím, že bych zvolil zásadně špatné řešení.

Ale samozřejmě čas ukáže:)

Nicméně podkladní beton není nutné penetrovat před cementovým potěrem?

Myslel jsem, že se dnes enetruje každý podklad pro lepší přídržnost.

hodnocení

0x

Co myslíte základním betonema co potěrem?

Pokud to chápu dobře pak základní beton=základová deska, pak by měla být nějaká hydroizolace pak , pokud ne něco jiného tak už potěr.

hodnocení

Mam betonovou desku s kari siti, na to vyrovnavaci poterovy beton, hydroizolace a dlazba.
Poter mi od zakladoveho betonu odskocil, tak jsem ho sundal a ted to chci dobetonovat, ale chci to natrit penetraci nebo disperzi.
Jen nevim co je na to vhodnejsi.

Vy máte na hydroizolaci přímo dlažbu?

hodnocení

Ano mapelastic od Mapei.

Roberte pletet si pojmy s dojmy penetrace jsou snad všechny dysperzní! Jinak správná složení by mělo být-základová deska vyarmovaná nebo jen karisítě,případný nátěr penetrací penetral alp pro lepší přilnutí lepenky na beton (IPA ..), pokud jiná (pvc izolace ) pak netkaná geotextilie fólie pak buďto opět vrstva "deky" a slupka betonu, na to většinou EPS 100Z pak folie (igelit) a nakonec podkladní beton-pak jen dlažba nebo jiná podlahová krytina,pokud není gletovaný povrch. Takže Vaše skladba je nějak divná!

hodnocení

Jedna se o terasu, kde ve ztacenem bedneni mam zakladovou desku, na ni klasicky vyrovnavaci poterovy beton, hydroizolace mapei mapelastic urcenou pod lepene obklady s perlinkou na to jiz dlazba.
Nechapu co je spatne, vzdyt je to bezny postup.
Kazdopadne zpet k dotazu.
Mam hloubkovou penetraci a disperzi.
Myslim, ze zakladovou desku bych mel natrit penetraci nebo disperzi nez budu davat poter, jen si nejsem jisty cim.

Už to zde je napsáno, mezi beton a potěr se nic nedává.

Zřejmě jste nepochopil psané. Penetrace jsou disperzní hmoty! STAČÍ nebo to chcete ještě jinak?!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]