Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyčistit wawky

Od: resitel odpovědí: 3 změna:

Jak otevřít wawky, samozřejmě se zavřeným přívodem plynu, odkrýt přední kryt.

Odborník to stejně dělá jen vysavačem, nejde mi o seřizování čehokoliv, jen ono vyčištění vysavečem, takže sundání krytu.

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dejte foto a typ kamen topidla. Páč jedno se čistí povrch kamen a podruhé spalovací prostor. Oč Vám přesně jde?

resitel
hodnocení

Jde o klasické wawky- vpředu šoupací kryt, venku pod oknem vývod. O tu rouru ven mi nejde, tu vyčistím zvenku, je metr nad zemí. Jde mi jen o prach za tím krytem v bytě- odborník sundal přední kryt a použil můj vysavač. Nevím jistě, čemu se říká spalovací prostor. V letáku (ale jsou starší) je název ,, konvenční kamna Beta 4

Po odšoupnutí krytu se knoflíkem volí topení stupně 1 až 6. Pod krytem a nad ním černá mřížka, kudy vychází teplo. Nevím tedy, jestli je pod krytem prostor oddělen na dvě části, jak vyplívá z vaší odpovědi. Rozhodně nechci dělat nic s plynem.

Také bych se samozřejmě neptal na povrch kamen, ptám se na to, co je přístupné po sundání předního krycího šoupacího plechu a šlo by bez odborného zásahu zbavit prachu.

Děkuji

tyto?

Musíte rozšroubovat kryty. Ve spodní dlouhé černé mřížce jsou po krajích šroubky, Ty odděláte a půjde celý kryt dolů, pak bočnice.

Takto vyčistíte povrch topidla, nikoliv kryty. Dovnitř, kam chodí servis s vysavačem, tam se nedívejte..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]