Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Revize a čištění kominu

Od: radapro001* odpovědí: 15 změna:
Ahoj všem
Chtěl bych se zeptat revizi a čištění komínů se provádí každý rok? Nebo je to nějak specifikovány? A chtěl bych se zeptat na kolik to přibližně vychází?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

2x

každý rok... 1500,- ...měl jsem ji teď v pátek

zaseja

Od kdy se dělá REVIZE každý rok, oni udělali nějakou změnu?

Nechytejte za slovo. Správně se to samozřejmě jmenuje "Kontrola spalinových cest", ale mezi lidmi je "revize" vžitý název a každý ví, o co jde.

zaseja

právě že to neví a je to veliký rozdíl a nejenom v ceně

zaseja

A navíc takový odborník, jakého ze sebe dělá krtek, by to měl vědět.

reviznidvirka.com/...

krtek6

samozřejmě, že se bavíme o kontrole spalinových cest...jak píše magdon..."revize" je vždycky vstupní dokument před používáním zařízení...jak u elektriky...a opět jak píše magdon, je to vžitý název...stejně tak jako říkáš, že ti přijde revizák a ne kontrolor...tak či onak...obojí dělá kominík

zaseja

A zase se pleteš, kontroly dělá kominík a revize už asi 8 let smí dělat už jenom revizní technik

bg
Revize se dela pri zmene spotrebice, paliva, po vyhoreni komina apod. Jinak jen kontrola a cisteni. Lhuty stanovuje vyhl. 34/2016 Sb., zalezi na palivu, vykonu spotrebice, provoznim rezimu. Je tam prehledna tabulka.
krtek6

zaseja: nepletu...nikde nemáš napsaný, že revizní technik nemůže být zároveň kominík...opět zase přirovnání s elektrikářem...taky může sekat drážky, zapojovat jističe a být revizák...konkrétně ten, který byl u mě v pátek byl takovej ukecanej, že aniž bych se ho na to ptal, tak se mi sám pochlubil... "já jsem jenom obyčejnej kominík" a revizní zprávy vydává

zaseja

"já jsem jenom obyčejnej kominík" a revizní zprávy vydává

nesmí jí vydávat, jedině že by si jí nechal napsat revizákem a tobě jí jenom předal.

Nepíšu, že kominík nemůže být i revizák, ale obyčejný kominík revizi dělat nesmí.

krtek6

to bylo stejně ironické přirovnání asi jako když ti u nás stavbyvedoucí říká, že "já jsem jenom blbej zedník"

chlapi, znáte tu pohádku o hádání dětí na písku, páč jeden má Tatru a ten druhý jen náklaďák?

hodnocení

0x

V červnu 2022 19 komínů po 1100 Kč.

hodnocení

0x

Zde popsáno co to je revize či kotrola spalinových cest, myslím že to je srozumitelné pro všechny homeincube.cz/...

hodnocení

0x

Zajímavé je, že zákon požaduje 1x za rok kontrolu komína, ale kontrola plynového kotle povinná není, pokud se kotel nenachází v prostorách podnikatele/firmy, a děláme ji "jen" kvůli případnému pojistnému plnění. *poctar*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]