Nejste přihlášen/a.
Tak nám začala topná sezona a v jedné místnosti topí z radiátoru od stoupačky jen trubka a první dvě žebra. Radiátor nemá odvzdušnovací ventil a je rovný. Zkoušel jsem při otevřeném topení vypnout oběh na půl hodiny(prý by měli bubliny přejít přes stoupačky výš, ale beze změny. Nebo mám zavřít a otevřít stoupačky nějak jinak? Jako poslední možnost ještě mohu povolit ventil s hlavicí a zkusit to odvzdušnit tak? Předem díky za rady.
Efektivní postup odvzdušnění:
Zavřít stoupačku, zpátečku nechat otevřenou. Otevřít všechny radiátorové ventily. V nejvyšším patře odvzdušnit.
Voda takhle plní radiátory zdola, vzduch odchází stoupačkou.
Za běžného provozu se vzduch v radiátorech drží mnohem déle, protože jaksi nemá jak odejít. Musel by proti proudu topné vody v radiátorovém ventilu. A tam je dost malá dírka a dost silný proud na to, aby se vzduch nějak proti proudu probojoval.
Nechte si udělat odvzdušňováky na topení.Pro topenáře práce na ,,chvilku,,. Jak dlouho tam bydlíte,že tohle nevíte?
ferax: blblost - bydlíme v pátém POSLEDNÍM patře v paneláku a odvzdušňováky nemáme a za posledních patnáct let co tu jsme je nepotřebovali.Nevím jak to odvzdušňují a je mi to jedno.Topíme stejně ze čtyř topení jenom z jednoho a i loni při mínus 25 máme otevřený okno a pak zatopíme jedním,když to klesne.Plíseň nemáme - pořád je na šesti střešních oknech otevřená ventilačka.A to jsme doma v sedě u telky a PC bez nějakého pohybu mimo WC a koupelnu. nebo nákup.
Ještě dodám - dopoledne slunce od východu - odpoledne západ.Tak to máme šikovné.Momentálně venku 6 a tady 24 stupňů.Jsme bez...Jen abych neporušil nějaký zákon nebo vyhlášku a nemusel si koupit chlaďák
mnd® - není to blbost, ale logika. Když nejsou odvzdušňováky v bytě, tak to musí být ještě někde výše. Vzduch nejde dolů, ale nahoru.
Proč myslíte, že je třeba odvzdušnit?
Máte termohlavice?
Jak to topí nad Vámi u sousedů?
Pokud je rovný, odvzdušní se sám přes trubku...
milane jestli to bylo na mne ,tak píšu že jsme poslední páté patro .odvzdušňováky nemáme,termo palice ano.Momentálně venku je 10 a doma bez zatopení 25.Sedíme u telky s pivem jen v tričku a dole nic.Ventilačky na stžešních oknech otevřeny.Snad neporouším nějaký zákon .Brno.
milane beru.stejně si z toho snížení dělám prdel Ať si každý topí doma jak chce a jak mu to vyhovuje.Někomu je zima při 25 a druhej mrzne při 27.Nedej bože aby vlezl do jezera s teplotou 26.
Jestliže nebudou vstřícní, přístup do jejich bytu si budete muset zajistit prostřednictvím společenství vlastníků.
Zdroj: idnes.cz/...
Do svého bytu nepustím ani policajta bez soudního rozhodnutí natož nějakého souseda z nějakého výboru a mám to v slušně v zadku.
Dá se to provést jemným povolením převlečné matice spodku termostatického ventilu. Připravit pak hadr na jímání odstřikující vody a mít po ruce klíč na dotažení
To je naprostá pravda,předsedo.Sice trochu risk, ale jedině účinné.Zavřít hlavici a povolit matku.Už to neprovádím,neboť jednou už jsem nedotáhl a byly šoky.Chce to alespoň dva lidi ,jeden nahoře u radiátoru a druhý v suterenu u uzávěrů a vypoušťáků-funkčních Kdyby to nedalo
Dnes mně na to nikdo nedostane,pokud nebude splněno výše popsané.Je to risk...ale spousta topinek to dělá.Já jsem vyléčen
Ale pokud tam je vzduch a topí první žebra, kde je ten vzduch? Asi ne pod ventilem, když je tam teplá voda...
škoda, že není vidět i na trubku, zdali jde do kopce směrem vpravo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.