Nejste přihlášen/a.
Peter, souhlasím. Ale teď se do Vás pustí borci, kteří zrekonstruovali koupelnu za třicet litrů, takže vše výše rovná se řemeslník zloděj. V neděli jsem předal koupelnu a WC, fakturoval jsem stoosmdesátdva litrlů, plus asi za šedesát si majitel nakupoval sám, mimo mě. A časově - čeká se na mě skoro třičtvrtě roku, koupelnu dělám zhruba tři týdny až měsíc. Komplet šou jednoho muže, pouze přijde revizák udělat rozvaděč a revizi elektro.
1. Rekonstruovat nyní nebo počkat ještě do jara/léta jestli se situace ekonomicky nějak aspoň trochu zklidní?
Ano, ukludni sa, ceny budu este vyssie.
2. Kolik může taková rekonstrukce stát? Alespoň přibližně/rámcově/nějaký cenový rozsah/odhad.
Podla materialov, obklady su lacne aj drahe, to iste sanita. Dolny odhad tak 100 000 CZK u lacneho majstra.
3. Komu rekonstrukci svěřit. Firmě na klíč nebo nějakému šikovnému řemeslníkovi, např. podle recenzí z nejřemeslníci.cz? (Popřípadě pokud jsou ještě nějaké jiné podobné stránky, tak klidně napište jaké)
Majstra zhanajte uz teraz, na dobreho sa caka aj pol roka.
4. Jak dlouho taková rekonstrukce může cca trvat?
Cca dva tyzdne, ak nebudu problemy a majster bude seriozny.
1. ceny už se stabilizují...určitě počkat...
2. může stát 30tis - 1milion ...je to asi stejnej dotaz kolik může stát auto...
3. záleží na vašich možnostech a znalostech...ten kdo tomu rozumí a má čas, energii, to rozkouskuje
4. viz. bod 2. může to být na týden i na měsíc, podle rozsahu prací, dostupnosti materiálu, koordinace řemesel, smluv atd.
Cenově odhaduji malou koupelnu a wc na cenu od 200 000 Kč.Dobře provedená a kompletní práce ( např. i s výměnou rozvaděče) by mohla být kolem 250 000 kč. Lépe najmout někoho, kdo provede na klíč, jak nové rozvody vody,kanalizace tak i elektroinstalace než koordinovat 4 různé profese. Určitě vybírejte napřímo, ne přes prostředníky (nejremeslnici.cz aaa.poptavka a podobné) , protože zaplatíte i je. Žádnou jinou kvalitu vám to nepřinese, možná jen pofiderně ušetřený čas na nějaké pseudovýběrové řízení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.