Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, o trvalý pobyt na MÚ si občan nemůže sám zažádat. Stane se tak např. tím, že je vystěhovanému nájemci bytu majitelem bytu zrušen trvalý pobyt (MÚ vyhoví jeho žádosti o zrušení trvalého pobytu v jeho nemovitosti). Takže, např. vystěhovaný neplatič, který si sám nezajistí trvalý pobyt v jiné nemovitosti, skončí na MÚ. Případně rodiče zruší trvalý pobyt v domě/bytě svému nezdárnému dospělému děcku. A potom to jistě umí zařídit svým rozhodnutím také soud. Zdravím!
sony - nevěděl, neznám toho člověka. A také to je jeho věc.
výhoda je snad dvojí
- neplatí popelnice
- nepřijde za ním exekutor vybrakovat mu dům (pokud nemá nahlášen přechodný pobyt... to by šli tam)
@ahoj - no exekutoři se prostě už snaží víc ... mají stále větší omezení, tak hledají...
Nicméně mít na úřadu bydliště kvůli neplacení 600,- za popelnice za rok (podle obce-města...) mi připadne na palici. Chápu ten stav při rozvodu, kdy se partneři tak soudí, až by krev stříkala.. a než si najde vyhozená osoba bydlení.
ALE proč to někdo má dlouhodobě, to mi taky fakt hlava nebere...
S popelnicemi souhlasím. Taky má trvalý pobyt na úřadě a kvůli popelnicím ho ani neřeším, ale exe si tě může najít a přijít i tak a s tím mám taky zkušenost. A to nemám na adrese kde bydlím ani trvalý, ani přechodný pobyt ani nejsem ve smlouvě.
Tak jasně u nás je to 670kč za rok nebo bylo, ale tam kde jsem kdysi měl tp tak jsem se odstěhoval a tp nějakou dobu zůstal a po letech kdy dům koupil nějaký arabáč mi ho zrušil a byl jsem nahlášen na úřad no a protože jsem tou dobou bydlel různě v pronájmech tak jsem to neřešil a už to nějak zůstalo. Co mi to přinese? Budu mít na něco nárok na co teď nemám? Těžko. A další věc i když je to proti zákonu, zákoníku či jak se to jmenuje tak majitel bytu kde bydlím si to dal do smlouvy, že si to nepřeje a nechtěl jsem dělat zlou krev a jak píšu co by mi to přineslo tak co ušetřených necelých sedm kil ročně.
Obecní byt stejně nezískám nejsem kikina ani ukrajinec ani rádoby matka samoživitelka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.