Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Omlouvám se že k diskusi o ceně elektřiny si dovoluji rozšířit poznatky o další skutečnosti.
Cena elektřiny vyrobená elktrárnami byla zastropena, což se podílí cca 30ti % na konečné ceně. Skutečností je , že konečná cena je fakturována s dalšími platbami (npř.stálá platba,za rezervovaný příkon podle elektroměru,systémové služby,podpora výkupu elektřiy, podle spotřeby a další). Proto mně až tak nezajímá zastropování, ale konečná cena včetně ostatních položek, která se zřejmě bude pohybovat ve dvouciferném čísle za 1 kWh. Tato cena (platba) bude jaká? Vždyť ani u ostatních komodit, npř. při nákupu pečiva mně nezajímá kolik stojí mouka, kolik upečení či doprava, jaká je mzda, případně další jednotlivé dodavatelské položky, které se podílejí na konečné ceně pečiva.
Přeji hezký den. -miro
Cena za ty "další platby", t.j. cena za distribuci je pro všechny dodavatele a odběratele jednotná, regulovaná, určená ERÚ, liší se samozřejmě jen podle velikosti jističe, a tafifní sazby a uzemím distributora. Je to vše součástí ceníků, pro letošek je známá, jak bude stanovena cena distribuce na příští rok jsem nikde zatím nenašel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.