Zdravím, mám 6 měsíců plynový kotel Baxi a chci ho dnes zapnout. Plynař mi při instalaci sdělil, že stačí zapnout do zásuvky, ale asi to stačí, v okýnku je číslo 118 a pořád bliká, jinak se nic neděje.
Je treba dopustit tlak do topeni. Minimalne na 1bar. Zespodu kotle mate otocny cudlik na dopousteni. doplněno 18.09.22 15:56: Na prednim panelu kotle bude jeste hlavni vypinac, ktery je treba chvilku podrzet, aby se kotel zapnul.
makk
Nevím, jestli 118 je zrovna nízký tlak, ale pokud ano, tak dopustit, ale ne moc nad 1 bar. Tlak při ohřívání vody roste a mohl by pro změnu otevřít pojišťovací ventil a ten obvykle jak jednou otevře, tak už pak netěstí.
Sice nevím jak to má kotel BAXI, ale já dám do zásuvky, pustím plyn, zkontroluji nastavení termostatu (nastavenou teplotu a tak aby topil) a vypínačem na kotli zapnu..
Připiš typ kotle (pokud máš papírový záručák+manuály kde je typ kotle uveden, nemusí se sundavat kryt). Jinak štítek je většinou uvnitř pod plechovým krytem a zespodu bývají dva šroubky/vruty, které ten přední kryt drží, případně i štítek ofoť a vlož sem na poradnu. Na internetu jsou i manuály k daným kotlům Manuály, příručky/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.