Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odizolovat starou chalupu?

Od: andreaobstovacentrumcz odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, prosím Vás o pomoc při rekonstrukci staré chalupy. Jedná se o opravdu starou kamennou chalupu bez základů, šířka zdi je cca 80cm, zapuštěná z jedné strany v terénu cca 150cm. Už máme hotový hrubý beton, ale bojíme se vlhkosti (dům stojí na pramenu). Při hrabání pro beton se nám povedlo narazit na spodní vodu, takže obava z vlhkosti je opravdu namístě a rádi bychom měli dům suchý. V každém případě máme v plánu odhrnout zem od zdí, aby mohl dům dýchat. Ale nevíme, co dál. Můžeme už na hrubý beton položit děrovanou PVC trubku? A dát na celou podlahu izolaci? Poraďte, prosím, jak nejlépe a spolehlivě izolovat dům od vlhkosti.Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Andreo,

jestliže chcete mít opravdu suchou chalupu, musíte pozvat na místní šetření znalce odborníka. to že je zeď 80 cm, není na překážku, že je ve svahu 150 cm, to taky jde řešit. Ovšem za peníze.

"A dát na celou podlahu izolaci?" a izolaci pod zdi. Jedině správné řešení.

celp*
hodnocení

0x

Milan má jistě pravdu,ale naskýtá se otázka co se stane se stěnami po úplném odizolování.Jakým materiálem jsou vyplněny spáry mezi kameny?

celpe, nevím z čeho má Andrea spáry, ale já je měl z části zaplaveny zeminou, blátivou maltou. Po vychnutí opuky i báchor byla spára (podle mého názoru) ztvrdlejší, páč to blátivé vyschlo.

Mě to nedělá nic.

andreao
hodnocení

Spáry jsou vyplněny tuším zeminou. Ale na můj vkus je to dost pevné

andreao
hodnocení

A jak lze udělat izolace pod zdi? Zatím nám bylo doporučeno dát okolo vnitřních zdí "škrkál", položit izolaci a čistý beton. Zvenku odbagrovat terén, aby mohla chalupa dýchat a na zem položit štěrk. Díky za radu.

jabraka*

Pro hodně zavodněné podloží by bylo možno použít hydroizolační systém IGLU.Vytvoří pevný dutinový systém tvarovek z recyklovaného polypropylenu a regulovaným větráním dosákne vysýchání prostoru pod podlahou.Pokud není založení zdí moc hluboko,dalo by se použít i vrážených plechů pod zdivem a navázání podpodlahové hydroizolace.

Je to otázka investice.

JABRAKA

hodnocení

0x

nedávno mě někdo peskoval za pouštění vzduchu pod podlahu.

andreo, jediná 100% izolace zdiva je dodatečná vodorovná hydroizolace. Každý týden je zde obnobné téma.

jirikovovideni.eu/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]