Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké utěrky doporučíte?

Od: delta® odpovědí: 10 změna:

Zdravím všechny. Už podruhé jsem koupila utěrky (zaručeně bavlněné) a po prvním praní ještě nových z nich mám hadry. Taky pouští chlupy. Nebyly zrovna levné. Doporučíte mi některé, s kterými máte dobrou zkušenost? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

5x

Já mám pořád ty plátěné, zeleně pruhované, co přivezl švára z vojny. Pětapadesátiletý matroš bez syntetických vláken. Taková klidná síla*smich*.

Jo, ty máme taky. Takové stabilní :-D manžel byl 20 let voják.

liska5

*placni*Ono se toho vojenského najde po domácnostech víc. Vojna byla vůbec užitečná...

hodnocení

4x

Nejlepší jsou froté. Nevím, jestli bývají v prodeji, ale mám ještě ze staré zasoby. Ty jsou skvělé!

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, od jisté doby používám v kuchyni už skoro výhradně jen ty papírové (v roli). Jinak lněné už jen výjimečně. A froté, jak zmiňuje @babkazov, neznám (znám froté ručníky). Zdravím!

P.S. Ten přechod ze lnu na papír je podobný, jako přechod z "nosohadru" na papírové kapesníky .

doplněno 18.09.22 12:53:

meta - neumíte číst? Kde je nějaká zmínka o utírání nádobí? On ještě někdo v dnešní době nádobí utírá? Navíc uvádím, že mám utěrky i lněné.

meta
Jakože utírate nádobí do papírových kuchyňských
utěrek?

hodnocení

2x

Nejlepší, co jsem kdy z utěrek měla v ruce, byly nastříhané prastaré bavlněné damaškové ubrusy z výbavy otcovy maminky (nar. 1900). Ale nějak za těch cca 90 let provozu už to taky není úplně ono.

Teď jsem koupila u Vietnamců báječné utěrky, na omak se mi líbily, byly 4 v balení a celé to stálo asi 90 Kč, za hubičku. Vyvařila jsem je a jsou famózní, půjdu si koupit ještě aspoň jedny. Má na poutku tuto značku.

Co jsem koupila v uplynulých 40 letech v obchodě, to se dá přirovnat k něčemu upředenému z igelitových tašek.

Jaké utěrky doporučíte?

hodnocení

2x

Tak dobré utierky sú z ľanu,no neviem,či ich ešte zoženiete,akosi ľan sa vytratil.

Nejen len, i celý Texlen...

hodnocení

2x

V Jysku mívali, barevné kostičky na nich jsou, ale zda je ještě mají nevím, nakoupila jsem si tenkrát zásobu a stále - víc jak 10 let je mám. Myslím že ty kostičky mají cervenou a modrou barvu, základ je asi bílý, nejsem doma, tak přesně nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]