Pěkný den, jaký průměr vrtací korunky používáte pro vrtání otvorů pro instalační krabice na vypínače a zásuvky? Chtěl bych znát zkušenosti z praxe, zda je lepší koupit co nejbližší průměr korunky nebo třeba o malinko větší. Děkuji za názory.
Do sadrokartonu-Pouzivame korunku podle velikosti krabic. Zlute krabice z mekciho plastu a mensim lemem vrtame 68mm korunkou a 70mm z sedeho tvrdsiho plastu se sirsim lemem. Chce to krabici suplerou pomerit a podle toho zvolit korunku. Spis stejny rozmer nez vetsi. Do zdiva 73mm, zbytek se dosadruje.
Do dřeva, SDK nebo těchto materiálů se používá 68mm...do cihly jsem si koupil průměr 73mm a je to pro mě ideál..někdo by řekl, že 75mm...asi věc názoru
Přesně tak to je. Jenom u zdiva bych asi průměr korunky 73 nebo 75mm neřešil. Většinou se to sádrou doplní
krtek6
Tak u pálené cihly to asi není k řešení...ale třeba někdo kdo zdí z ytongu nebo vápenopískových tvárnic (tam by se nemělo vůbec vrtat) to chce mít co nejlepší...proto jsem volil 73mm...abych té sádry nekydlil moc
Děkuji za odpovědi. Zapomněl jsem napsat, že se mi jedná o instalaci krabiček do zdiva s klasické pálené cihly. Běžně elektroinstalace nedělám, takže je pro mě zbytečné kupovat třeba nějakou sadu vrtacích korunek, nebo více vrtacích korunek různých průměrů. Chci si jen doma dodělat dvě podomítkové zásuvky a ještě přesunout venkovní zvonkové tlačítko na jiné místo. Kdybych dělal třeba jen jednu zásuvku, tak bych ani vrtací korunku neřešil a poradil bych si bez ní, ale kvůli 3 otvorům, ji už klidně koupím. V budoucnu se může ještě hodit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.