Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava omitky - je nutna perlinka?

Od: xkopj odpovědí: 12 změna:
Opravuji svépomocí stěny v bytě. Z velké části zůstane původní omítka, ale tam, kde byla nesoudržná, jsem jí otloukl a dal novou. Stejně tak i v místech nových rozvodu elektřiny. Mám tam jádrovou omítku, přes kterou jsem chtěl dát štuk. Teď mi ale zedník říkal,že bych to měl nejdřív komplet celé přetáhnout perlinkou a lepidlem a tepre potom štukovat. Je to správný postup, nebo jen stačí štuk přímo na napenetrovanou starou a novou omítku?
Díky moc!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Staci jen nahrubovat a po vyschnuti hrube omitky, prestukovat. Bez penetrace, bez perlinky.

break
17.09.22 09:05
hodnocení

3x
Zbytečný

hodnocení

2x

Je to správný postup,...to má každý jinak.

Jsem zastánce, že bez perlinky to jde taky a je to levnější. Ale chápu jiné, že chtějí penetraci, lepidlo, perlinka, lepidlo, penetraci a štuk. Jen nevím, proč takto složitě a draze.

Dříve se používala voda na vlhčení podkladu, malta a štuk. Drží často i dnes.

krtek6

já to zas chápu uplně přesně...peníze...o ničem jiným to není...

Pane krtku, peníze jedině pro zedníka, nikoliv investora.

krtek6
hodnocení

0x

*ticho*

zedníka vyhodit...a říct mu, ať to zkouší na jiné :)

Proč by měl zedníka a jak by měl zedníka vyhazovat když tam žádného nemá maximálně tak jeho ducha.Pán si dělá vše sám...Jen se nějakého ptal na radu a stejně se rozhodne sám.

Jak jsem se všiml Vy máte těžkou alergii na "lepido a perlinku"...ani pořádně nedočtete příspěvek a už se rozčilujete.

Proč? protože p.Krtek je starý a zkkušený proktik na rozdíl od nezkušeného, neznalého , laika Jana222

break
Spousta "řemeslníků" dělá něco tak, protože to ostatní dělají taky tak. Ačkoliv je to často zbytečný nebo naopak nasekají víc škody než užitku
krtek6

break: přesně...já tomu říkám, že to dělá ze setvačnosti...dělá to tak furt...ale neví proč..

xkopj
hodnocení

Moc dekuju vsem za odpovedi!

hodnocení

0x
Podle me jde jen o cas. Hruba by se mela nechat nejakou dobu vyzrat a vypraskat. Na to ale nikdo nema cas, chce to splacat hned a aby predesel pripadnym problemum tam tam nalepi perlinku. Tzn jde to i bez, ale clovek musi trochu vedet co a jak aby vysledek byl uspokojivy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]