Nejste přihlášen/a.
Máte někdo povědomí o přístupové m systému na bázi čipů do bytového domu? Takový čip dnes stojí 8 Kč a klíček stojí 150 Kč.
Ztracený čip lze zablokovat, ztracený klíček nikoliv.
zajímá mě problematika těch čipů, jestli ty levné čipy jdou nějak naklonovat, nakopírovat jejich ID, případně zda jste někdo implementovali takový přístupový systém, anebo ho v domě používáte... A kolik stála instalace
Děkuji.
Máme, od Czechphone. Ano, čip stojí sice hubičku, ale aby se udělal čip nový, musí přijet někdo přímo do baráku a čip zavést do systému. Takže čip za 8 práce za 150-200 kč (podle počtu čipů). A je s tím problém jelikož někdo by chtěl čip nejlépe hned, ale čeká se až je více zájemců aby se to firmě vyplatilo a vás nestál jeden čip pětikilo. Pokud máte v domě někoho kdo jen trochu umí s PC doporučuji koupit čtečku čipů (investice cca 4000) kč a dělejte si to sami. Firma aby ušetřila, a měla zisk nám dala ty nejlevnější čipy a ty dlouho nevydrží.
S tím ale nemohu souhlasit, Czechphone dodává standardní čipy, pokud jste chtěli něco jiného, měli jste si říct, on by to zřejmě dokázal dodat. A je to přesně ta čtečka čipů co doporučuješ, jen zabudovaná do domofonu. Potíž je v tom, že jste si (obyvatelé domu) koupili systém, o který se nehodláte starat a správu necháváte na placeném dodavateli. Czechphone k systému dodává i ovládací program, jen správce domu by měl být ochotný se mu chvilku věnovat a naučit se ovládat. Taky jste dostali tzv Master čip, po jehož přiložení ke čtečce se jednoduše načtou další a další čipy i.bez placené služby, požádejte dodavatelé ať vám vyrobí náhradní A je to standardní čtečka, načte si i třeba kartu, co používáš na vrátnici ve fabrice, na vstup do fitka, v telefonu atd.
Souhlasit nemusíte, ale je to tak. A na správce jste právě narazil. Samostatná správa nám nabídnuta nebyla a ani jsem o tom neuvažoval jelikož, nic nebyl problém. Pozděj mi bylo vysvětleno, že jednoduše (jak vy říkáte) kopírovat nelze, jelikož každý čip musí být vázán na konkrétní byt. A vaši drzou poznámku, že se o systém nehodláme starat velkoryse přehlédnu.
Načíst a kopírovat jsou ale dvě různé věci.
Načíst – to chápu jakože do přístupového systému chcete načíst další čipy jsi jedinečným identifikátorem.
Kopírovat – to chápu jakože chcete udělat dvojče, klon, identickou kopii existujícího čipu, to by se mělo vyloučit. Takže na toto jsou potřeba hádám dražší čipy, které komunikují oboustranně s přístupovým systémem. Vařím z vody.
1) A jaký je rozdíl mezi čipy:
13,56MHz
125kHz
Jsou tam nějaké přednosti či nedostatky, mezi těmi různými frekvencemi?
2) Co se týče čipů, tak těch je všude plno, od 8 Kč do 18 Kč za kus ty levné kulaté A pak jsou takové hranaté, nemyslím formát karty.
Ale mě by zajímalo, jak to zabudovat do domovního telefonu, tedy tu čtečku, která přitáhne magnet domovního Vrátníka a otevře, a jak to programovat, a jak se to ovládá, a jak se ukládají data, aby se nedala zneužít.
prosím hoďte mi čtečku, typ systému, co máte v domě, co se zabuduje do těch dveří, tedy mimo domovního Vrátní ka, magnetického uvolňovače kliky, To už tam máme, hádám že je potřeba nějaká bradavice, ke které se přiloží ten čip, zase namontuje do dveří zvenku, mělo by to být nějaké anti-vandal provedení do ulice, aby to někdo neurazil.
to už tam máme, hádám že je potřeba nějaká bradavice, ke které se přiloží ten čip, zase namontuje do dveří zvenku, mělo by to být nějaké anti-vandal provedení do ulice, aby to někdo neurazil.
3) A dále pak řídící jednotka, do které se programují identifikátory čipů...
Děkuji předem za odkazy případně pokud tomu někdo rozumí, a může podat zkušenost.
Já mám z jiného domů zkušenost s těmi hranatými čipy, a neslyšel jsem, že by někomu čip odešel, ale ty čipy taky stojí přes stovku. Tuší někdo, co je to zač? Totiž správce když zablokoval Na žádost čip, pak jsme ten čip našli, tak ho odmítl odblokovat a chtěl prodávat nový. Což mi tedy přijde zvláštní
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.