Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, co bude lepší mám? Máme nezateplenou neobyvatelnou půdu mám tu nějaký přebytečný polystyren 50mm chci ho použít pravě tam, ale nevím zda bude lepší ho dávat mezi krokve nebo spíše na betonovou zem( strop). Výjde jen jedna vrstva ( spáry tedy na podlaze budou) Jdemi o to abych třeba a neunikalo teplo tolik vrchem obyvame patro. Na jiné řešení nejsou finance tak chci využit co mám. Děkuji
Velmi slabá izolace, lepší něco, jak nic. Polystyren položte na podlahu půdy, slepte ho pěnou k sobě.
( spáry tedy na podlaze budou)***po slepení pěnou nebudou spáry.
Mezi krokve nikoliv, páč proč pouštět teplo přes strop na půdu? Udržte teplo dole...
To zni dobre***to je roky odzkoušeno...
ale nebyl by vhodnejsi tmel silikon, ***určitě nikoliv.
nemusi zarezavat slozite***nechápu problém
ja ta pena nabyde***použijete tu správnou Styro 753, Tytan60sekund,
chci pak na to dat drevotrisku. ****to Vám zplesnivý
Na ten polis jeste at se potom da chodit.***dejte prkna s mezerou..
Děkuji za rady všem: po kdyby byly vrstvy 5 cm polyš dvě musí se taky spáry lepit nebo nemusi když to bude přeložené jedna vrstva na podel druha napříč.
Dobrý den, pro dobrý pocit, že ušetříte za vytápění, položte ty desky na podlahu půdy. Zdravím!
viteka - jednak to nemá velký význam a také to nebude pochozí. Ale klidně si to tam dejte.
Nejsou finance, hm. Dám Vám tip - už si připadám jako majitel, co propaguje své, ale - kousek ode mne je stavbazar, kde prodávají odřezky vaty ze staveb. Pytel tak pět metrů na dýlku, průměr necelý metr, devadesát korun. Já to tam nakoupil a nepochozí půdu tím prostě zasypal do výšky čtyřiceti centimetrů... Nestálo mě to ani patnáct stovek... Hledejte podobné řešení, pět cm polyše je o ničem...
Adetouk, přesně. Vy mi chodíte po revíru?
Hmm zajímavé ale o tom sem ješte neslyšel . zase tam nic sypat jen tak nemuzu chodí se tam obcas, něco tam je uskladnené a není to vysoké ale klidně emi pošlete odkaz kde to prodavají.Děkuji
Také bych šel touto cestou. Položením 5 cm PS a zaklopení prkny skončí tato úprava a to je špatně. Pokud nejsou peníze / ale o to více zapaltíte na provozu topení/ tak udělat řešení, které mi umožní "upgarde" izolace na tloušťku alespoň 30 cm. Ne řešení 5 cm a pak zde pokládat otázku - zaizoloval jsem , zaklopil prkny ale faktura za topení je příliš vysoká co mám dělat, když rozebíat se mi to nechce.
všichni by šli cestou silnější izolace, ale tazatel jí nemá, tak řeší alespoň trochu a pak přidá klidně další...
A co takto,
Ne Ano položit 5 cm PS, na to kompletně jen prknao pro možnost chození a konec po čase prkno oddělat a doplnit izolaci...
Ale těch řešení je možných více . Např jak navrhuje @adetouk, tj já jsem se stavěl za to "nezavřít si dveře" tím, že instaluji 5 cm PS, zaklopím a hotovo. A za rok budu stát před tím, že bude muset rozebrat záklop, zvýšit sílu izolace, ..a zaklopit.
asi bych použil co máš ve tvé situaci a spáry mezi trámy a polystyrenem vyplnil koupenými odřezky skelné vaty a utemoval.
5 cm polystyren již vytváří velmi dobrou izolaci, takže není důvod ho nepoužít jako provizorní zateplení. PS desky je třeba dát na podlahu, jak píše milancukrar, ať se zbytečně neohřívá půdní prostor. Jediné co je třeba dodržet, aby byly desky po obvodu přilepeny k podlaze, nebo desky nahoře překrýt fólií či plachtovinou a utěsnit jen okrajové desky. Pokud by byly PS desky volně položeny bez ničeho, bude zpod nich teplý vzduch unikat a izolační efekt příjde vniveč.
Osobně si myslím, že pokud není provedena paronepropustná izolace ( a ta by měla být spíše v místnosti pod půdou, což je pravděpodobně již neefektivní a nemožné) tak není nutné provést zateplení tím polystyrenem "parotěsně", ale spíše paropropustně (difuzně propustnou). Případná vzdušná vlhkost, proniklá z podkroví, se z půdy odvětrá přes střešní konstrukci.Takže bych nějaké lepení a slepování moc neřešil. Polystyren bych položil na podlahu půdy, desky případně bodově k sobě přichytil pěnou, případně nějakým tmelem, pouze proti pohybu. A pokud by se po půdě nechodilo moc (a nechtěl dále zvyšovat náklady - OSB, prkna a podobně), tak bych, na ten polystyren, položil třeba staré vyřazené koberce, případně i starší, vyřazené PVC. Možná se to zdá hloupé, ale občas, na jaře a na podzim, se dají sehnat i vyhozené v kontejnerech při jarním a podzimním úklidu. Pokud se vyčistí (vystříkat a omýt a usušit venku na dlažbě), tak jsou pro tyto účely dobře použitelné a hlavně, nic to nestojí. Dá se to poměrně dobře udržovat (koberec vysáváním, PVC vytřením) a pokud není podlaha moc zatěžována, tak to je dostatečné i pro případné ukládání věcí, k čemuž se mnohdy půda využívá. Osobně jsem toto použil rovněž, na celou půdu našeho staršího RD, kde byla částečně stará podlaha ze škvárobetonu a částečně z prken, pod nimiž je vrtsva tepelné izolace z Rotaflexu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.