Nejste přihlášen/a.
Ahoj, v bytě v bytovém domě mám parkety, které jsou lepeny asfaltem na betonový podklad. Parkety jsou relativně hezké, ne tedy uplně rovné, ale asi na 2 místech (cca 40x40cm) vržou. Dočetl jsem se, že je možné parkety navrtat 4-6 mm vrtákem a stříknout pod parketu řidké polyuretanové lepidlo a zatížit na 12h. Máte někdo doporučení na nějaké konkrétní lepidlo, které by měli i v běžných stavebniních? Na netu se mě nedaří nic moc najít. A bude tohle řešení fungovat?
Děkuji Petr
Opakovat to každy rok se mě uplně nechce...
V diskuzích sem našel akorát jeden komentář na lepidlo Uzin 37, které se vpravuje do díry jinak nic.
Pokud se Vám nechce jednou ročně použít osvědčený mastek, jak radí @nonek, a to vrzání parket Vám vadí, tak prostě na ta místa nešlapte
Pokud vržou protože se hýbou a nedrží nasfaltem na betonu, tak je řešení koupit lepidlo Fermacell (kterým se lepí podlahové desky - to drží prakticky navždy), injekční stčíkačkou lepidlo nasát, udělat 4mm dírku do těchto míst (stříkačky - např 5ml - mají 4mm ústí do jehly) a vrazit tuto stříkačku do dírky a lepidlo do těchto míst vpravit. Zatížit na 12-24h a s výsledkem budete spokojen. Lepidlo je lehce expanzní, takže něco možná vyteče ven (stojí za to dírky dělat přes izolační pásku, když se lepidlo dostane z dírky ven, ať nezasviní zbytek parkety). Dokonce jsem takhle injektoval i dlažbu, která křupala (lepidlo pod ní povolilo) - v pohodě to drží, ale u dlažby to není napořád. Dírky po vrtání můžete pak načím zaplácnout (silikon v barvě dřeva apod).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.