Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíječka k brusce

Od: kaliopka odpovědí: 36 změna:
Pěkný den.
Koupila jsem brusku PARKSIDE Aku jemná vrtací bruska PFBS 12 C5. Prodává se bez nabíječky a já teď tápu jakou nabíječku koupit. Nerada bych koupila špatně, tak Vás prosím o pomoc.
V manuálu je tabulka s informacemi o vhodné nabíječce, ale nedaří se mi ji najít. Přiznávám, nerozumím tomu. Poradíte?

Nabíječka k brusce
Nabíječka k brusce #2

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Dejte ještě spodní část obrázku z popisem nabíječky, je tam informace o nabíječce, která je určena pro váš výrobek.
Vhodná nabíječka. Zboží č.xxxxx
doplněno 16.09.22 20:13: PFBS 12 C5 = má Výkonný 12V akumulátor...ofoťte i štítek s údaji na brusce, jinak je to o ničem
doplněno 16.09.22 20:27: Více lidl.cz/...
Bude to něco takového kompernass.com/...
Tak váš popis je asi od jiné brusky

nickys
hodnocení

4x

Mam take PFBS 12 B3

Nabíječku PFBS 12 B3-1

13V 1,5A

Nabíječka byla v sadě s "dremlikem (bruskou)".

Konektor stejný jako USB3, ale z nabílečky USB3 pro telefon to nenabíjí. Jenom z té origo PFBS 12 B3-1.

Spravny odkaz dal nonek

hodnocení

4x

Tak to jsou pěkní vykuci v tom lidlu,prodávají stroj ke kterému není ani k (skoro)sehnání nabíječka.Ano předcházející model byl levnější i z adaptérem.Buď vrátit - vzít by měli jelikož doporučení nabíječky je úplně milné 5voltovou 12voltovou prostě nenabijete nebo někde splašit ...

třeba i bazarovou sbazar.cz/...

Nabíječka k brusce #3

hodnocení

3x
Libovolnou nabíječku s USB, která dá dostatečný proud (1,7A) což dnes snad už všechny.
Takže to klidně připojte k nabíječce od mobilu.
kaliopka
hodnocení

Děkuji. Už si to procházím. Doma mám nabíječku slabou, jen 1,5A a proto nenabíjí. Chápu to dobře?

Sice si myslím, že i se slabší by to mohlo (pomaleji) nabíjet, ale pokud nenabíjí, určitě zkuste silnější.

kaliopka
hodnocení

Asi bude problém v brusce/konektoru/akumulátoru. Po připojení k nabíječce (silnější i slabší) se diody jen rozsvítí a po chvilce zhasnou. Podle manuálu mají po dobu nabíjení svítit. Ani po dvou hodinách se bruska nenabije. Půjde tedy na reklamaci.

nickys
hodnocení

2x

nonek dal odkaz na tu správnou nabíječku. Rozumím, že někteří nepochopí, proč 13V nabíječka a 12V bruska, má konektor USB-C. Ani já to nechápu, ale je to tak. I když USB-C dokáže dávat i 20V a 5A, myslím,že to nebude tento případ.

musketyr56
hodnocení

2x
kompernass.com/... máte odkaz na nabíječku k vaší brusce která funguje mám jí taky ;)

hodnocení

0x

Mám ten starší model-PFBS12 A1 s vyjímatelným aku 12V..- .n abíječka má výstupní hodnoty 14,4V a 05A.

kaliopka
hodnocení

Doplňuji obrázky. Poslední foto je jedna z nabíječek, které jsem neúspěšně zkoušela.
Nabíječka k brusce #4
Nabíječka k brusce #5
Nabíječka k brusce #6

ota
hodnocení

0x

Tyhle lídlovské výrobky bez nabíječky jsou určeny pro lidi, kteří už nabíječku mají k jinému výrobku.

Tohle je kulatá baterie, takže typicky Sparkse dětského akušroubovákčku, pokud se nepletu - A je vůbec ta baterie vyndavací?

kaliopka
hodnocení

Baterie není vyndavací. Nabíječka se připojuje konektorem USB-C přímo k výrobku.
Kabel byl součástí balení, nabíječka ne.
ota

Tak pardon.

Ale pokud je tam USB C, tak snad stačí jakákoliv nabíječka s dostatečně silným výkonem? Nebo ne?

protože to je jakýsi trend, nedávat nabíječky, ani Apple už je 3. rokem nedává k iPhpnu

kaliopka
hodnocení

Objednala jsem nabíječku, kterou doporučoval @nonek kompernass.com/...

Dnes přišla. A nefunguje. Předpokládám, že je to hodnotou výstupního proudu. Nabíječka má 1,5V a v manuálu je 1,7V. I když informace v manuálu jsou dost mimo a nějak nevím čemu věřit.

Čistě teoreticky, mohla by fungovat tato nabíječka? smartelektro.cz/...

Napsala jsem taky email Lidlu, jsem zvědavá, co mi odpoví.

Další nabíječky nekupujte, ta vámi koupená by měla fungovat, pokud nefunguje, bude nejspíš chyba v brusce - reklamovat. Každopádně je to divné, já jsem kupoval předchozí model PFBS 12 B3 za stejnou cenu i s nabíječkou (s tou z kompernass).

V tomto případu souhlas nejen s p.Orionem-vada není asi nabíječkách ale v přístroji=REKLAMOVAT.

Dejte pro jistotu foto "štítku" nové nabíječky, uvidíme...
kaliopka
hodnocení

foto nabíječky

Nabíječka k brusce #7
Takže v pořádku, 13V, 1,5A. To, že v manuálu je 1,7A neřešte; je to nabíječka k bruskám, jakou máte. Koupila jste dobře... teď aby byla dobrá i bruska. Vypadá to na špatnou baterku v brusce, nebo nabíjecí obvody. Když to zapnete a když se jako nic neděje, nabíječku odpojíte, je to tak? Nechte nabíječku připojenou klidně i hodinu, dvě. ...Popište teď ten váš postup nabíjení novou nabíječkou...
kaliopka
hodnocení

Teď jsem nabíječku nechala připojenou přes dvě hodiny a nic, bruska se ani nezapne. Budu ji reklamovat, ať se vyjádří servis. Nejspíš bude problém v brusce. A takovou radost jsem z ní měla. Koupená byla plně nabitá a krásně fungovala.

A jak dlouho ležela bruska s vybitou baterkou?

kaliopka
hodnocení

Od toho 16. 9. kdy jsem vkládala dotaz.

bbbb
hodnocení

0x

5 Voltama nabít 12V- no problém. To asi bude tento případ.

Multi-Zelle 2S 3S 4S Typ-C Zu 8,4 V 12,6 V 16,8 V Schritt-Up Steigern LiPo Polymer Li-Ion Ladegerät 7,4 V 11,1 V 14,8 V 18650 Lithium-Batterie

hodnocení

0x
To teda koukám, jak se doudfuzi tozhodli šetřit. Mám předchozí verzi s nabíječkou a vyjmutelným 12V aku. Líbilo se mi, že vrtačka si drżí cenu a chtěl jsem synovi koupit vlastní, aby mi netahal moji (upravuje s ní 3D modely).
To bych asi koukal, kdyby mi toto přišlo domů..

Vám se nestalo že nově zakoupená věc se krátce poté porouchala?

Nerozumim, proč se na to ptáte.
Já reagoval na to, jak je nová verze ošizená. ne na to, že je tento kus porouchán. Nebo byl porouchán nevhodnou nabíječkou, což by mohlo být daní právě za chybějící originální nabíječku.

Tak se omlouvám, asi jsme se navzájem nepochopili!*mir*Mně to vyznělo jiak.

Teď mne tak při psaní tohoto napadlo zda není chyba opravdu v pokusu nabíjet tu "dremelku".Podobné se mi stalo na akušroubováku z Kaufutaky usb c aasi desáté nabíjení, potřeboval jsem honem trochu dobít abych doděla práci a ejhle , tím jak jsem chvátal a "rval tam konektor, tak jsem protikus v šroubováku ulomil! Taky pak nereagoval na nabíječku.A

hodnocení

0x
Možnà mi něco uniklo, ale proč když v návodu je uvedena nabíječka 5 V / 1,7 A doporučujete paní koupi 12 V nabíječky?
doplněno 24.09.22 09:29: Mně to teda furt nedává smysl. Baterie může být 3S. to se ale nevylučuje s tím, že je uvnitř pro nabíjení měnič z 5V. Dávat na konektor USB-C pevných 12V by bylo obecně poněkud vražedné pro jiná zařízení. A že vstup má být 5V. o tom krom návodu by mohlo svědčit i označení fézky C5.
Podívejte na foto štítku brusky, kterou doplnila tazatelka...

Protože Lidl v tom má lidově řečeno bordel. Některé údaje v popisku jsou nesmyslné. A prodávat výrobek, ke ktrému je potřeba speciální nabíječka bez této nabíječky a člověk si ji musí shánět dodatečně, to se soudruhům moc nepovedlo.

A není opravdu problém s nabíjením v té brusce? Když si vyhledáte na netu hodnocení brusky, tak si nikdo nestěžuje, že by k nabíjení byla třeba spec. nabíječka, naopak chválí USB-C. Podle mě je to prostě špatný kus, reklamace to vyřeší.

Bruska asi bude vadná, to jsme tu konstatovali, protože nejde nabít ani originální nabíječkou. Běžné USB nabíječky k mobilním přístrojům dají 5V, takže k nabití brusky 12V nejsou použitelné, je potřeba speciální nabíječka. Možná si nikdo nestěžuje proto, protože předchozí modely brusky byly dodávány včetně nabíječky.

kaliopka
hodnocení

Brusku jsem úspěšně reklamovala, vrátili mi peníze.
Na můj email ohledně nepřesných informací v manuálu, mi bylo odpovězeno velmi obecně.
Kdyby někdo chtěl nabíječku, mám tu jednu volnou kompernass.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]