Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak distributor (eg-d vysočina) postupuje při překládání vedení ze sloupů do země, které bude v dohledné době uskutečněno. Nyní je situace taková, že před hranicí pozemku je sloup ze kterého vede přívod do domu do hds, která je umístěna na domě cca 2m za plotem a odtud je hlavní domovní vedení do ER na druhé straně domu.(viz náčrtek) Pravděpodobně budou dělat novou HDS na hranici pozemku a jde mi o to, jestli to z ní napojí v té původní HDS a odtud to bude pokračovat původním kabelem do ER(pokud to lze), nebo zda budou muset tahat nové hlavní domovní vedení od nové HDS až do ER. Dotazuji se hlavně proto, poněvadž za měsíc se bude dělat na domě nová fasáda a z toho důvodu se chci informovat, pokud by ten původní kabel nemohl z nějakého důvodu zůstat zachován. Pokud by se zasahovalo do ER, tak by musel i elektroměr být na hranici pozemku, ale při takovéto překládce nechávají elektroměry tam kde jsou,na to už jsem se informoval dříve... děkuji
Od nové HDS-ky půjde nový kabel zemí k domu nebo po stěně domu až el.měru. Už teď si ho můžete nachystat...bude váš. Řešte s elektrikářem dle jističe.
kenav
Nemusí,kabel který jde na sloup zatáhnout do nové HDS na kterou bude věcné břemeno naprosto standardní řešení.Vzdy je na to projekt který by už jste měl mít v ruce.
zbynek1*
Takže i když je to vlastně akce obce a distributora, tak bych měl od nich dostat projekt? Nebo má tento projekt pro každý objekt obec a musím si jej vyžádat sám?
kenav
Já jsem dostal od provádějící firmy popis jak to bude u mne provedeno,což byl i podklad pro věcné břemeno na HDS v plotě s jednorázovou náhradou 1200kč
Bylo zde smazáno několik příspěvků, kde se uvádělo, že není nutné toto břemeno ve prospěch majitele technologie zřizovat, poněvadž proto není důvod a plynou z toho i nějaké restrikce. Mohu se tedy zeptat, proč je pro mne toto břemeno nevýhodné? Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.