Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zakrýt plochu za litinovým radiátorem?

Od: laxior odpovědí: 9 změna:

Zdravím, dělal jsem rekonstrukci pokoje - oškrábal zdi, nechal si natáhnout stěrku a teď maluju.

Mám tady starý litinový radiátor, za tím to bylo oškrábané jen tak trochu, sundávat totiž nepřišlo v úvahu. Samozřejmě jsem tedy nepočítal s tím, že to za ním ve finále bude vypadat nějak nádherně, stačilo by mi, kdyby to mělo aspoň stejnou barvu jako okolo.

Po natření to chvilku vypadalo, že to bude vypadat uspokojivě, ale po zaschnutí barva popraskala a začala se samovolně odlupovat i s povrchem, na který byla natřena. Trochu jsem to zas oškrábal, ale moc se mi s tím už nechce natírat další 3 hodiny, abych zjistil, že to dopadne stejně.

Nemáte nějaký nápad, čím a jak bych tu plochu mohl zakrýt? Jde mi hlavně o to, aby mezi žebry nebyla vidět stará zeď - už je mi ale jedno, jestli tam bude natřená dřevěná deska nebo něco. Na odrazové folie jsem se díval, ale nemyslím si, že ji nutně potřebuju - ten radiator má 2 metry a topí až až. Taky je na vnitřní zdi (na druhé straně není venek).

Na obrázku jsem namaloval radiátor a červeně vyznačil kotevní prvky - třeba desku v celku tam nedostanu.

Mě napadlo třeba natáhnout tam látku, šlo by to? Jak ji upevnit? Nějaké dřevěné lišty nahoře a dole a přivrtat? Nebo je tohle špatný nápad?

Předem děkuji.

Jak zakrýt plochu za litinovým radiátorem?
Jak zakrýt plochu za litinovým radiátorem? #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Co se loupe, tak oskrabat spachtli. Spachtli bych upevnil lepici paskou na plastovou trubku a dostanu se s ni vsude. Stetcem zarohakem se taky dostanete mezi zebra radiatoru. Bude to trochu komplikovane, ale pujde to. Zadne latky nebo odrazove desky bych tam nedaval.
laxior
hodnocení

Díky za odpověď. Ono se to právě loupalo i tam, kde jsem to "trochu" oškrábal - kam jsem se dostal. Proto se obávám, aby to nedopadlo stejně.

A zase kdybych přitlačil, abych nevyškrábal centimetr hlubokou díru :) protože ty zdi před rekonstrukcí tu byly opravdu špatné.

hodnocení

2x

Je třeba to udělat znovu a pořádně, škrabat a moc netlačit, malovat úzkým válečkem na dlouhé rukojeti

Jak zakrýt plochu za litinovým radiátorem? #3

id
hodnocení

2x
Teď vám bude k smíchu odpověď od ženské. Já bych koupila za dvě stovky aluminovou stříbrnou karimatku a to by byl čert, aby nešla protáhnou a připevnit za radiátor.

Co je samozrejme nezmysel, ziadnu energiu to neusetri, bol tu nedavno odborny clanok.

V nepriaznivom pripade za tym narastie plesen.

hodnocení

0x

Radiator sa da vzdy demontovat a to je spravna cesta, nie vymyslat gynekologicke malovanie za nim. Co vam brani v demontazi?

laxior
hodnocení

No teď už hlavně to, že bych se rád konečně nastěhoval po několika týdnech práce sám.

A taky hromada práce navíc - shánět na to lidi, možná techniku?, pak aby se s radiatorem nic při manipulaci nestalo (už taky něco pamatuje)... Těch pár hodin gynekologické práce a nedokonalý výsledek jsou pro mě přijatelné.

hodnocení

0x

problém jsou to dva klíče a vypustit topení? pokud nejste teda v paneláku

petr123
hodnocení

0x

Lepeno před 20ti lety. Folie ss polystyrenem z OBI.

obi.cz/...

Jak zakrýt plochu za litinovým radiátorem? #4
Jak zakrýt plochu za litinovým radiátorem? #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]