Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce sedlové střechy

Od: kote007* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, zhruba do pěti let mne čeká rekonstrukce střechy na chalupě, tzn. kompletně rozebrat (sežraná pozednice i mnohé krokve), nahradit shnilé a poškozené, znovu poskládat. Pokrýt břidlicí. Protože se jedná o poměrně velké množství dřeva, napadlo mne pořizovat je průběžně, každý rok něco, aby to nebyl najednou tak velký výdaj a také si myslím, že lépe je snad použít proschlé dřevo než mokré. Můj dotaz se týká uskladnění tohoto dřeva. Je lepší jej uskladnit jako kulatinu a nakonec (za 5-6 let) vše opracovat na trámy, nebo uskladňovat již hotové trámy? A jaké dřevo nejlépe použít? Díky za zkušenosti.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
No nevím, napřed si domluv s tesařem jestli ti půjde dělat střechu ze starších a tím pádem zkroucených trámů. Většinou o tom nechtějí ani slyšet. Jaký dřevo to záleží na místě kde žiješ a co tam je k mání, u nás se vše dělá ze smrku. Kulatinu skladovat 5 roků není dobrej nápad, popraská. Musel by jsi ji navíc oloupat. Nejschůdnější řešení vidím místo davání dřeva na hromadu, dávat na hromadu koruny. Jediný co by šlo nakoupit předem, jsou prkna na pobití střechy, ale trámy nakup až před akcí.

vo*
hodnocení

0x

A navíc by mohl nastat problém v tom, že vyschlou kulatinu nikdo nebude chtít nařezat, protože se tupí pila.

kote007*
hodnocení

Díky za nápady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]