Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zaplnit velkou mezeru u sprchové vaničky

Od: pk500® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,
mohu požádat o radu, váš názor?

Potřebuju vyplnit a dát lištu na mezeru u sprchové vaničky (litý mramor). Strany 70x100 cm

Šířka mezery asi 4 mm, hloubka tak 8 mm.

Nepovedlo se mi napoprvé. Měl jsem tam puvodně listu od POLYSANu. A cele vyplněné silikonem. Ale nejak špatně. Teklo to. Lištu i většinu silikonu jsem odebral. Hrany očistil a odmastil. Pod urovní hrany ještě zbytky zůstaly.

Poradíte mi jak nejlepe postupovat?

Moje úvaha:

- dat do drážky silikonový tmel. A na něj až to zaschne teprve silikon a lištu RAVAK

nebo celou dražky vyplnit silikonem. A lištu na to.

nebo dat tam těsnící šňuru. A na to silikon s lištou.

Děkuji za předem za rady a vaše nározy na věc.

Jak zaplnit velkou mezeru u sprchové vaničky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Stary silikon vyrezte ven. Sparu odmastete technickym benzinem, vysuste. Pokud je mezera velka, dejte tam mirelonovy provazec, aby vam silikon nepadal pri aplikaci dospodu spary. Sparu presilikonujte neutralnim silikonem od Ravaku a do spary vlozite sprchove listy. Listu si nachystejte a seriznete dopredu, at stihate a silikon nezacne tuhnout. Listy jsou ve dvou velikostech. Myslim, ze bude stacit mensi sprcha lista. Na stirani silikonu z list pouzijte plastove sterky, zbytek silikonu setrete hadrem, ktery nepousti vlakno.
hodnocení

Diky, udělal jsem jak jste psal. Tak budu doufat.

Hezký den přeju.

hodnocení

0x

Lepší postup, který se mi více osvědčil je: zatmelit spáru mezi vaničkou a obkladem a pak nanést tmel na obě odvěsny lišty a pak vložit do spáry. Přebytek tmelu se vytlačí a setře. Kvalita těsnění bude mnohem vyšší.

hodnocení

Snad mě nepotká "napočtvrté". Tak bych to zkusil. Děkuji

krtek6
hodnocení

0x

nejbezpečnější řešení je vysekat tu poslední špatně nalepenou řadu kachliček, a posunout vaničku až pod obklad a znovu nalepit novou řadu kachliček...a pak přes to spárovačku a silikon...otázkou je, proč to tak není od prvopočátku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]