Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřebuji znát názor, jak rozpočítat měsíční platbu ve splečné domácnosti, kde bydlíme dva dospělí, tři děti školou povinné a moje maminka. Jak by bylo nejspravedlnější rozdělit částku na měsíční zálohy.
Děkuji za komentáře.
společná domácnost o 6 lidech?
Nevím co je pro každého spravedlnější, pro mne matka nic, a Vy vše i za matku, páč je to matka.
Další možnost je, že budete platit, jak již uvedl pan Martin, Vy 5 dílů, matka 1 díl.
Jaká je Vaše představa?
Vy jste to vymyslel nejlépe - matka nic. Bez ironie. Hned mi totiž přišlo na mysl, jak to má švagrová. Doma bydlí matka, ona s přítelem, její dcera s manželem a malé dítě. Matka platí třetinu, švagrová taky a mladí taky. Zajímavé na tom je, že ta dcera s manželem mají nadstandartní příjmy a raději si "užívají", než by paltili a nedejbože něco do domu zakoupili. Když před pár lety měnili radiátory, tak jim babička zaplatila všechny - dobrá vůle...
I já si myslím že by to tak mělo být. Maminka je již v důchodu a i nadále chodí na brigádu. Mi jsme dva dospělí a děti 16,12 a 5 let. Manželka přišla s nápadem, že za děti bud vůbec neplatit, nebo platit za dvě jako za jednoho, tudíž by byly platby 1:3
Děti 16,12...
Vím co "spotřebuje" 15 letý pubescent...jak při sprchování, tak třeba na PC (elektřina). A pokud by ještě navíc šlo o pubertální dívky, tak to ještě naroste..
Manželka přišla s nápadem...
jak na ten nápad přišla?
Jako že je to spravedlivé? To určitě nikoliv.
Vy jako syn navrhněte, že matka nebude platit nic.
jj, protože si nic nevydělávají, nemají příjem. Takže manželka by to chtěla dělit jen třemi
ale to je výmluva malého dítěte, omlouvám se za upřimnost, ale Vy jako rodiče taky platíte za děti popelnice.
Je vidět, že napjaté vztahy u Vás překonávají racionalitu. To u Vás nedopadne dobře. Čí je ten domek byt?
Tak ano, děti si nevydělávají...
Ale proto jim nedáte najist, nebo za ně jídlo zaplatíte? Kroužky, oblečení?
No a stejně za děti zaplatíte náklady na bydlení, to je přece logické.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.