Nejste přihlášen/a.
Protože jsme měli malou spotřebu vody,domovník nám napočítal průměr.Vodoměry byly nainstalovány v 2002 a 2004,jejich výměna měla být realizována 2008.Upozornila jsem ho,že je asi špatný měřič,vyměnil ho ale řekl,že je prý dobrý,že prý mám celý rokventil tak přiškrcen ,..že vodoměr nenačítá,proto prý mi dá ten průměr.Má na ten průměr právo?Je to někde v zákoně,že se ventily musí měnit co 4 a 6 let.?
Vodoměry mají platnost kalibrace 4 roky pro teplou a 6 let pro studenou vodu (staovená měřidla, vyhl. 345/2002) a vzhledem k tomu, že kalibraci nelze provést na místě tak se přiveze vodoměr zkalibrovaný, vymění za ten váš a ten zase po kalibraci skončí jinde. Jinak si ale myslím, že vzhledem k tomu, že rozúčtování nákladů na vodu je vnitřní věcí v domě, není kalibrace kruciální. Kalibrace je jinak právně povinností majitele domu.
Na vašem místě bych trval na účtování podle vodoměrů.
mám dojem, že tenhle dotaz je tady asi po osmnácté jen znění je krapet jiné ovšem vždy to vede k přiškrcenému kohoutu
doplněno 12.04.10 22:49:o tom jak často se mají vodoměry měnit nevím, my máme za 11 let třetí, elektroměr druhý, plynoměr stále stejný.
Budu se asi muset zeptat našeho předsedy družstva, protože my máme nový vodoměry asi 6-7 let a o žádné revizi nevííím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.