Nejste přihlášen/a.
Zdravím kutilové.Mám nad chlévama půdu (délky asi 20 m,šířky 6 m) na seno a pod.Je tam 5 trámů(spojují pozednice,aby se střecha nerozjela), asi 1metr nad podlahou,který musím podlízt.Je to obr.A-půdorys.Napadlo mne ty pozednice ukotvit páskovinou k ičkům,který jsou ve stropech chlévů (obr.B),a potom ty trámy odstranit.Jaký máte na úpravu názor?
Ano, statik je potřeba, ale když to vezmu čistě prakticky...proč ten trám 150/150 je tak nízko nad zemí? Pokud to nemá nějaký zásadní vliv na statiku (řekne statik) tak bych ho dal výš někde do +2m, abych ho měl nad hlavou a nemusel podcházet..
nějak nechápu v čem se to liší...očekávám argument, aby se nerozjeli...tak co tu pozednici přikotvit ke stěně? pěkně po americku...pásovinou svisle dolů
Když tu pozednici nějak ukotvím k tomu zdivu,tak si myslím,že se to pohne i s tím zdivem.Je to 15ka zděná na nekvalitní maltu,třicítka pilíř po 5 metrech.Podle mne je třeba nějak svázat ty pozednice navzájem.
Názor můj osobní je takový, že jakákoliv rada v této věci musí být od statika, který všechno spočítá. Jedná se o tíhu střechy, sklon, materiály, ... ne jen "logiku věci" - je to vyšší dívčí (i když to v podstatě může jen naklikat do PC a něco to vyplivne) - bez statika bych rozhodně úpravy tohoto typu nedělal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.