Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojeni desky a trouby 2x3 faze na 3f zasuvku

Od: sporak odpovědí: 6 změna:
Dobry den prosim o radu, varna deska ma snuru s vodici pe n a 3x faze. Sporak to same.
A priprava pro pripojeni sporaku je zasuvka s vodici pe n a tri faze.
Jak to zapojit? Muzu vubec obe zarizeni pripojit k jednomu privodu? (resil by to wagosvorkami 3x2.5 pro kazdy vodic)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

Ano jde to, deska 1. a 2.fáze a trouba na 3.fázi vše přes společno zásuvku.

doplněno 14.09.22 14:31:

a sporák obsahuje co? další desku a troubu? to by pak muselo být jinak, já to špatně pochopil a domníval jsem se že ze sporáku bude jen trouba, pokud je to jinak, beru radu ZPĚT

sporak
Sporak ma ten samy kabel jako varna deska. Pe N a tri faze.
Sporak je jen trouba.
Take se divim ze oba spotrebice maji snury k pripojeni 3 fazi.

111®
hodnocení

1x

a co říkají návody o zapojení?

ota
hodnocení

1x

3. fáze k varné desce asi bude nepoužitá :) Musíš se podívat do schématu zapojení nebo do svorkovnice na varné desce

Ale s těmito otázkami by ses do toho vůbec neměl hrabat, a pozvat si kvalifikovaného elektrikáře.

hodnocení

0x

Já bych to vyřešil tak, že bych z přípravy na připojení vytáhl třífázový přepínač a tím bych si přepínal napájení do varné desky nebo do sporáku. Je to taky prasárna, ale je to lepší, než připojit všechno na společné dráty a počkat jestli při současném zapnutí varné desky a sporáku začne ten kabel hořet nebo pouze vypadnou pojistky.

Zkus se o tom poradit s elektrikářem, který na místo přijde a obhlídne si to. Ten by ti dokázal říct jestli to jde provést a případně jak moc rizikové takové zapojení je.

Já to na dálku odhadnout neumím.

hodnocení

0x
Dejte typy varné desky a trouby (sporáku)...jinak radit rozumně nelze... To jako byste se ptal: mám auto, mám lit do nádrže benzín nebo naftu;

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]