Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, po nekonečném rozhodování, zda fixovat či nefixovat, jsem se rozhodla, že si zatím nechám elektřinu bez závazku. Bohužel se ale nikde na internetu nemohu dopátrat obecných podmínek tohoto produktu. Má prosím někdo odkaz? Nebo - má hlavní otázka je - slyšela jsem, že tento produkt znamená, že po 3 měsících budu mít možnost buď od smlouvy odstoupit nebo si produkt změnit (např. zafixovat). Je to prosím tak? Děkuji.
Bez závazků znamená, že vám mohou kdykoliv změnit cenu, změnu ceny jsou povinni oznámit podle energetického zákona minimálně jeden měsíc před změnou.
Tak to bylo vždycky, a nevím, proč by to teď mělo být nějak jinak?
Oni totiž dříve měli smlouvu na dobu neurčitou, kterou již není možné sjednat, a teď je pouze možné sjednat elektřinu bez závazku START, na kterou jako takovou není možné sehnat obecné podmínky. Tak snad je to kvůli tomu, že podmínky jsou stejné. Mě nejvíce zajímá, zda si po té 3 měsíční výpovědní lhůtě (kromě toho, že od nich můžu odejít či změnit dodavatele) mohu elektřinu zafixovat, což by tedy asi mělo jít?
vh
Zdravím, snad Vám pomůžou obchodní podmínky Čezu:
A ano, po třech měsících máte možnost libovolné změny.
Elektřinu bez závazku mají věrní zákazníci. Pokud jako nový odběratel sjednáte ceník Start, tak po roce automaticky přecházíte na Elektřinu na dobu neurčitou, kterou máte zřejmě nyní..
viz ceník:
ps: mám léta od čezu elektřinu na dobu neurčitou a fixovat rozhodně nebudu. Ale.. nevytápím s ní.. Jen ohřev vody a ostatní běžné spotřeby v domácnosti.
Neuvádíte Vaší spotřebu..?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.