Nejste přihlášen/a.
Může mi někdo poradit co dělat,aby nerezlo víko u pračky shora plněné.Mám už třetí pračku a vždy časem začne rezavět a nyní díky tomu i když pračka pere dobře musím koupit novou,protože mi zrezlo víko tak,že nejde pračka celá otevřít ,jinak se víko ulomí.Může mi někdo poradit,co dělat,aby mi nová pračka také nerezla.
Nechávat pračku otevřenou. Větrat i místnost, kde je pračka umístěná. Při prvním náznaku koroze tu část pračky rozmontovat, korozi očistit a natřít nějakou odolnou barvou. Pohyblivé části pravidelně mazat.
Vím že se to jednoduše říká (píše), ale tak to prostě je.
Jednu z našich prvních praček Tatramat s horním plněním jsem údržbou a opravami udržel ve funkčním stavu 25roků.
Pračka byla už hodně poznamenaná rzí i poskakováním, ale pořád fungovala.
Můžeš zajít na sběrný dvůr a podívat se, jestli tam nemají stejnou pračku, ze které bys odmontovala dvířka a použila je na své pračce.
Můžeš se podívat po netu, jestli se dvířka neprodávají jako náhradní díl.
A pokud to sama nezvládneš nebo si na netrofáš, tak musíš hledat v rodině nebo v okolí člověka, který se opravami baví a zkusí to opravit za tebe.
Je to takzvané kazítko na práčkach z vrchu plnených. Nekvalitný matriál a upchtie otvorov odtoku prebytočnej vody z dvierok po pantami. Ak to budete čistiť tak to vám vydrží dlho. Dvierka sa dajú ľahko vybrať. Staží vytiahnúť plastové kolíky šrubovákom a kombinačkami. Potom vyčistiť dvierka a ten bordel pod dvierkami znova nasadiť dvierka na panty a zasunúť kolíky.
Viem o čom píšem, dostal som funkčnú práčku z vrchu plnenú značky elektrolux s hrdzavými dvierkami. Druhé dvierka sa mi nepodarilo zohnať,tak som zo starých to hrdzavé vyrezal a prispôsobil z kúsku dvierok novšieho typu. Po zložení dvierok,pod nimi bolo kopec bordelu spolu s práškom na pranie a odvodňovacie otvory upchaté, takže pod dvierkami bolo vždy vlhko. Škoda,že som to nepofotil,robil som to v jari tohto roka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.