Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna cen elektřiny u fixace

Od: hubert odpovědí: 14 změna:
Mám již zafixováný el.tarif na 3 roky od roku 2021 u ČEZ.Přišel mi od nich dnes dopis,že kvůli neudržitelné ceně musí mimořádné prodražit.Tabulka výpočtu se změnila a nabývá platnost nový ceník od října.Když vláda zastropovala zrovna včera ceny energií tak by k tomu avízovanému zdražení vlastně nemuselo dojít a platil by mne zase ten předchozí původní ceník u zafixovaného tarifu se kterým neměli správně hýbat?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak to jsem zvědavá, jestli mi takový dopis přijde také. Jsem v naprosto stejné situaci. Cena v září zafixovaná na 3 roky, za cenu kWh, která byla platná do 27.9. 2021. Mně teda řekli, a to mám i ve smlouvě, že s tou cenou hýbat nebudou po dobu 36 měsíců. Tak to jsem teda opravdu zvědavá, jak to zdůvodní, pokud mi takový dopis přijde.

riva

Tuším, že u fixace by cenu neměnili, když by šla dolů. Ale jak jde nahoru, tak vám ji zvednou.*smich*

Tušíte, ale s jistotou to tvrdit nemůžete, že ne? ;)

riva

Vycházím z toho, že když šla cena dolů, tak nikdy ne těm, co měli fixaci. A naopak - když jde cena nahoru, tak prodejce třeba zkrachuje, nebo třeba zvedne fixovanou cenu.

A pořád se to lidem, kteří tu fixaci měli, vyplatilo. Teda mně ano. Ale vím, že je mnoho takových lidí, kteří mají stejný názor jako Vy.

V televizi bylo nedávno že fixaci mohou zrušit jen v případě že stát vyhlásí nouzový stav na energie.nebo dostane li se poskytovatel do finančních problému. Ale neviděl jsem začátek pořadu. Na muj dotaz v ČEZu mi odpověděli že oni smlouvy dodržují. Tak nechápu ten dotaz.

hodnocení

1x

A mohl bych ten dopis vidět?

Také mne tato otázka napadla. Jsem zvědavá, jestli sem tazatel ten dopis okopíruje.

Také se mi to nezdá

13.09.22 20:14
Změna cen elektřiny u fixace

hodnocení

0x

Kdo ví...

Pravděpodobně, možná...těžko říct.

Čert (a prase) aby se v tom vyznal(o).

petrm
hodnocení

0x

Sice vláda něco včera řekla, ale je to daleko od reality. Musí to schválit sněmovna, pak senát, pak prezident. Až to všechno proběhne, tak to musí nějak zpracovat distributor energií a pak teprve podle toho upravit ceníky a zálohy. Do té doby musí distributor reagovat na ceny na trhu, kdyby to neudělal, tak dopadne jako Bohemia Energy. Nevím, jak má distributor přesně formulované smlouvy s fixem, ale jistě tam bude někde zmínka o mimořádné situaci. Distributoři mají své dobře placené právníky.

Bohemia Energy. To byli podvodnici od samého začátku. Několikrát jsem je vyhodil od dveří když nabízeli ,,levnou elektřinu" a chtěli fakturu od mého poskytovatele plynu.

hodnocení

0x

Tohle udělal už loni Armex. Několik právníků se k tomu vyjádřilo v tom smyslu, že to je nezákonný krok. Skutečností ale zůstává, že to zřejmě nikdo nežaloval a tento dodavatel ještě přitvrdil tak, že převedl smlouvy na spotové ceny bez předchozího souhlasu. Asi by se musela podat hromadná žaloba. Zastropování cen bude nejspíš dočasné a mimo toto období budou platit ceny smluvní, resp. budou platit pořád, jen v období zastropování dostane dodavalel rozdíl z dotací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]