Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ušetřit s vlastním plynovým kotlem

Od: chudystudent odpovědí: 9 změna:

Mám celkem studentskou otázku ale... máme privát a vlastní plynový kotel na ohřev vody. Moje otázka zní, na kolik stupňů nastavit bojleru teplotu, abychom co nejvíce ušetřili? Jestli třeba jenom 35C, ať máme teplou sprchu když se pustí na max, a tudíž se ušetří, jelikož voda nebude tak horká, ale zase se bude častěji zapínat kotel anebo dát 65C+ a míchat s tím více studené vody? Taky máte někdo zkušenost kolik spotřebují radiátory? Opět to jde z plynového kotle.Byt má 76m2, 4 radiátory a 4 studenty. Rádi bychom přežili zimu, ale taky bychom byli rádi, kdyby i naše peněženky. Díky za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nebojte, puste to naplno. Vláda zastropovala;)

novinky.cz/...

doplněno 13.09.22 00:17:

No a pokud chcete snížit teplotu bojleru na 35 stup. Tak si něco přečtěte na téma "Legionella"

tatramat.com/...

chudystudent
hodnocení

to sice ano, ale stále je to ještě 2x dražší od momentální ceny a jako studenti počítáme každou korunku :D

Můj kotel bez ohledu na nastavenou teplotu teplé vody jednou za čas nahřeje vestavěnou nádrž na teplotu, která tu mrchu bezpečně hubí.

chudystudent
hodnocení

ještě mě napadlo, jelikož máme přístup ke kotli jenom my, vyplatí se ho vypínat na 6 hodin, když jsme ve škole, popřípadně teda 2 dny přes víkend, jde mi o to kolik spotřebuje tepla na to aby udržoval teplotu x aby znovu vodu ohříval

No a kolik bude stát, to znovu nahřátí do udržovací teploty? ;)

Na víkend vypínat, na 6 hodin snižovat teplotu o rozdíl podle venkovní teploty a zkušenosti.

hodnocení

0x

Vy tam máte kotel, který ohřívá bojler? To je v bytě docela neobvyklá a nepraktická kombinace. Je tomu opravdu tak? V bojleru by neměla být trvale teplota nižší než 60°C, protože se pak prý mohou množit nebezpečné bakterie. V bytě to navíc nemá žádný energetický přínos, protože se uniklým teplem ohřívá místnost, takže k žádné ztrátě nedochází.

hodnocení

0x

Zázraky se dělat nedají...fyzikální a další přírodní zákony jsou stále platné.

Ano, TV nastavte co nejníže a co ještě bude snesitelné. Daní je ovšem možnost množení bakterie legionella pneumophila, musíte si prostě vybrat...

Jaká je optimální teplota topné vody do radiátorů a při jaké venkovní teplotě, to pro daný byt musíte vědět (vyzkoušet) Vy, to nikdo z nás vědět nemůže. Opět je lepší co nejnižší (zvláště u kondenzačního kotle), zde ale bez zdravotního rizika (když pominu, že to přeženete (vnitřní teplota bude moc nízká) a v bytě budou plísně.

jirib
hodnocení

0x
Jako studenti si nastudujte něco o otužování.
Každý dva svetry navíc a cáchat se ve studené vodě je velmi zdravé.
Vracíme se o 200let zpět.Koupat se jen v sobotu.
Jako studenti to určitě nezaplatíte.
Jinak plyn,v případě nouze půjde pro průmysl,pro domácnosti může být omezen.
A bůhví,s čím ještě nepřijdou...musíme to vydržet ještě 3 roky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]