Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rohový adaptér a hlavice

Od: icyfire® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
mám v plánu měnit termostatickou hlavici na topení a kvůli ušetření místa by se mi hodilo, aby hlavice nesměřovala od topení ale byla vodorovně s ním.
Chci se zeptat jestli do tohoto adaptéru: mall.cz/...
mohu zapojit i něco jiného než hlavici Danfoss např tuhle mall.cz/...
Nevyznám se moc v typech hlavic a adaptérů, proto se raději ptám.
Děkuji předem za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Radiatorovy ventil otocte o 90 stupnu dolu, termohlavice nebude trcet pred radiatorem a nepotrebujete zadny adapter.

hodnocení

3x

Zcela vyjímečně asi moc nesouhlasím s rádcem Clas. Pokud tedy neví něco, co já ne. Mslm, že u hlavic, které jsem viděl, výrobce píše, že nesmí být namontovány svisle.

hodnocení

Děkuji za odpověď byl bych raději, kdyby tam byl ten adaptér a šlo to prostě vodorovně a né svisle. Myslíte že na adaptér bude sedět uvedená hlavice? (v popisu produktu je napsáno, že je kompatibilní s ventily RA, RAV, RAVL)

Tak ono zalezi na tom, jaky mate ventil - nejlepe vedet vyrobce a jakou hlavici tam chcete dat. Predpokladam, ze adapter je jen jako kolinko 90 stupnu. Tak tam date jen hlavici Danfoss a nedate hlavici se zavitem M30.
hodnocení

Proto si myslím, že když hlavice má být kompatibilní s RA ventily a ten rohový adaptér by měl být RA, tak by to mělo sedět ne? chápu, že pokládat takovou otázku je trošku zbytečné, ale jak říkám fakt se v těch firmách a typech nevyznám

hodnocení

2x

Na adaptér hlavici Danfoss RA,RAV,RAVL napojíte, ale jestli adaptér na tělo ventilu, to netuším

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]