Dobrý den, už nevím na co mám nárok a na co ne. Na začátku roku majitel zařídil zumpu, ani nás neupozornil na nic . V klidu si dal platíme zálohy za vodné a stočné 1200,- aniž by kdokoliv řekl ať to navysime , a k dnešnímu dni mi přišlo vyúčtování kde mám prý zaplatit 19600,- za zumpu za 8 měsíců. Ve smlouvě nic není nedal nám žádné dodatky ke smlouvě ani nic. A teď mám co nejdříve zaplatit. Má otázka zní mám nějakou jinou možnost? Když nás nikdo o ničem neinformoval? Předem děkuji za jakékoliv odpovědi K
Jedna věc bude právo a pořádek alias zákon a jiná tvrdá realita kdy ti je majitel schopen říct nelíbí? Tak jdi. My našemu majiteli platíme třeba poplatek za televizi a rozhlas. Pravda nedělá to těch skoro 20t.
Možná informoval, jen jste si to nezapamatovali . A před žumpou to bylo řešeno jak? Možností máte plno. Třeba omezit sprchování, používání WC, praní...
Kolego, tušíte kolik stojí vyvezení jímky? Jedné rodině (5 osob) jsem dělal projekt na ČOV, čekají na ní velmi toužebně. Za roční vyvážení jímky platí skoro 50tis Kč.
No tak vidíte, to odpovídá tomu co jsem psal já. Samotný septik už dnes nikdo bez dalšího stupně čištění nepovolí. Ale jinak je to samozřejmě provozně levnější řešení.
Opravdu nevím co máte ve smlouvě. Ale ano, pokud je žumpa legálně vyvážena, pak to opravdu klidně může za osm měsíců být 19600Kč, nebo i více. Nevím kolik vás v domě bydlí, ale těch 1200Kč je spíše jen vodné..
A to žumpu vyváží každý měsíc? Tak že nenechal udělat septik větší! Mně osobně připadá majitel docela mazaný, u nás u bytovky jsme nechávali vyvážet žumpu 2x ročně - 12 obyvatel- na vyvážení jsme platili 1000,- Kč ročně na osobu - tato částka byla zahrnutá v nájemném. Do loňského roku to bohatě stačilo. Záleží ale na smlouvě, měl byste to tam mít rozepsané. Ale skoro 2 500,- měsíčně jen za vyvážení žumpy se mi zdá opravdu moc. Snad aby vám předložil doklady o vyvážení. Ty peníze , které na vás chce, bych ale těžko dávala dohromady. Pokud ale potřebuje volný byt nebo byty, tak by bylo možné, že chce vás přimět, abyste si hledali jiné bydlení. Představte si, že bychom u nás platili za vyvážení septiku skoro 30 000,- měsíčně - to snad ne? Jedině že by vám účtoval zakoupení a zřízení žumpy, ale to si zase neumím představit, že v případě odstěhování byste si měli kus septiku vzít nebo byste mu ho prodali. No, nějak mi to nevychází.
Letos jsme zřizovali připojení na městskou kanalizaci - bylo to hrozně drahé- nejvíc do ceny zasáhlo připojení v délce asi 100 m - to musela dělat firma, na našem pozemku jsme ledacos udělai svépomocí, tam jsme dost ušetřili. Celé zřízení nás stálo skoro 500 000,- Kč.
Prosím uvědomte si, že velikost (objem) jímky nemá na cenu vyvážení prakticky žádný vliv. Jímka může teoreticky být třeba 200m3, ale pochopitelně ji nevyveze jedna cisterna najednou, ale musí tam jet 20x..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.