Nejste přihlášen/a.
Zdarvím, mám solárni kolektory na vodu, který mi nahřívají zásobník, přes směšovací ventil mi jdou do externího zasobníku plynového kotle (viz foto). Mám zde pochybnost nad připojením této teplé vody, osobně bych ji zapojil do Vsp. Ale v současném zapojení jí mám do KW. Máte nějakou zkušenost s tímto připojením? Děkuji
Nejsem si zcela jistý, zda přesně rozumím na co se ptáte.
Ale pokud to chápu dobře, tak máte zásobník TV, který je ohříván termickými solárními kolektory. Z tohoto zásobníku (prakticky předehřevu) je teplá voda napojena do zásobníku plynového kotle, který ji dle potřeby ohřívá resp. dohřívá.
Pak je zapojení do KW (studená voda-i když v tomto případě teplá) v pořádku, z WW jde do domu teplá voda a Vsp by měla být topná voda z plynového kotle pro ohřev zásobníku.
Jinak asi budete muset nakreslit schéma zapojení a ne jen sem dát nějaký ilustrační obrázek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.