Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porcelánový set - účel, značka?

Od: hanem® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, prosím, nevíte někdo, k čemu slouží porcelánový set - miska (14 cm průměr) + 6 talířků (8 cm průměr)? Talířky jsou malinké, nic moc se na ně nevejde... A druhý dotaz, značku porcelánky poznám, ale nedaří se mi zjistit, co znamená nápis JVORY, ani určit přibližné stáří vzhledem k tmavému podkladu. Pomohl by mi někdo? Děkuji mnohokrát.

Porcelánový set - účel, značka?
Porcelánový set - účel, značka? #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Možná to není JVORY, ale IVORY - slonová kost. Porcelán asi není čistě bílý, ale trošičku do béžova.

hodnocení

Máte pravdu, je to spíš slonová kost, ne čistě bílá. To by mohlo být - děkuji.

hodnocení

5x

Je to IVORY - viz něco podobného AG680: Miska 16 c/...

Podle Rukověti sběratele byla značka používána od roku 1945. Mohla by to být dětská sada, ale na to se mi zdá příliš "nóbl":) - spíš bych si tipla na parádu do vitríny, ale můžu se mýlit.

Přikláněl bych se k dětské sadě pro panenky. Dcera kdysi měla podobný set z Číny, ještě se válí neúplný pod postelí a talířky mají odhadem 7cm průměr

hodnocení

4x

Moc chytrý z toho taky nejsem. Je to Stará Role, to už víte. Odhaduji někdy po roce 1945? Ůčel můžeme jen hádat. Sada pro panenky, Na moučníky, kompot, nebo sushi? Značka JVORY možná nějaká exportní? Těžko zjistíte víc.Možná u dobrého starožitníka.

hodnocení

Děkuji, pro panenky mě taky napadlo. Ale spíš to bude moučník / ovoce (při dietě).. Každopádně děkuji

hodnocení

1x

Je to značka pro barvu slonové kosti, již zde správně psáno. Mám také a využívám jako podmisky pod květníky u kaktusů, jinak to jistí popelnice, ošklivý dekor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]