Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvetravani / napojeni kominu

Od: komin odpovědí: 1 změna:
Dobry den, prosim o radu s 2 vecma
1) odvetravani kanalizace, mam vyvedenou trubku nad WC, ve strese uz kominek, cim to dopojit? Staci klasicka flexi hadice a stahnout objimkama? Nebo na to musi byt ta drazsi hadice za 500?
2) a) jak dopojit (viz foto)
udelal jsem vrtackou diry do komina, kam se potrebuji dopojit. Jeden kominik mi poradil do diry strcit silnejsi rouru a pak do ni vyresit napojeni krbu. Nebo se da koupit sada na dopojeni, jedna se o 30 let starou vlozku
B) tento krb bude pouzovan obcas na pritopeni, nebude to hlavni zdroj vytapeni, nemam tam vymysleny privod vzduchu,jedna se o prizemi cca 80m2. Mam resit privod vzduchu? Nebo to bude stacit neresit? Popr. Mam sklep, nejjednodussi by bylo udelat diru v hurdiskach a natahnout potrubi.
Jak resit? Dekuji moc za pomoc, jsem na tom zasekly a nevim, si rady.
Diky

Odvetravani / napojeni kominu

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
1. Odvetrani wc dopojte trubkama a kolenama HT. Pripadne se da pouzit flexi dopojeni k vetraci tasce, ale pokud mate malo mista nebo potrebujete dopojit ostrejsi uhel, tak flexi trubka je malo ohebna. Lepsi budou HT fitinky.
2. To by Vam mel dopojit kominik.
3. Napojeny privod vzduchu ke krbu nebo krbovym kamnum je urcite lepsi ho mit nez nemit. Nektera kamna maji napojeni primo na tele kamen, cca 100mm. Napojeni vzduchu minimalne pres sklep a diru v podlaze nebo nepouzivany pruduch komina. Sklep by mel byt vetrany. Zase kominik by si mel rict, kvuli revizi a bezproblemovemu pouzivani.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]